Bileća: Protest građana zbog odluke suda

14.02.2021. 16:16
1
IZVOR: BN TV

Porodica Milošević i veliki broj građana Bileće okupio se na mirnim protestima u gradskom parku u tom gradu kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom Osnovnog suda u Trebinju da pusti na slobodu Marka Zvijera, jednog od osumnjičenih za krivična dijela "Protivpravno lišenje slobode" i “tjelesne povrede”.

Marko Zvijer i drugi osumunjičeni Željko Vujović, koji je u bjekstvu, sumnjiče se da su 5. februara pritivpravno lišili slobode Dušana Miloševića, odvezli ga u gepeku automobila i pretukli. 

Prema riječima brata Dušana Miloševića njegova porodica od pravosudnih instituacija traži samo da rade svoj posao. Sreća je kažu što su se sada okupili na protestima protiv pravosudnih institucija, a ne na poslednjem ispraćaju njegovog brata koji je i dalje sav u modricama i u velikom strahu.

Moj brat je i dalje u modricama, preplašen, dok izgrednici slave po gradu. Postoje snimci kako tuku mog brata, postoje svjedoci. Jedan od počinilaca je bio u drugom autu, u autu mog brata dok su u prvom vozili. Naišao je na patrolu DGS-a i pitali su ga je li sve u redu, on je rekao da jeste. Imao je priliku da prijavi, a sudija ga je pustio kao da nije učestvovao u gepekovanju samo zato što je bio u drugom autu. On je učesnik, a ne saučesnik“, kaže Dejan Milošević.

Građani Bileće, koji su se i pored velike hladnoće okupili u gradskom parku u velikom broju, kažu da su razočarani u rad sudstva i tužilaštva.

Porodica Milošović zahvalila se svojim sugrađanim na podršci i iskazala sumnju u rad pravosudnih institucija. 

I načelnik opštine Bileća Veselin Vujović pozvao je sud i tužilaštvo da rade svoj posao časno i pošteno, ali i kako je rekao svog bratsvenika Željka Vujovića koji je u bjekstvu da se preda policiji.

Miloševići su se zahvalilki svim narodnim poslanicima iz Hercegovine što su im dali podršku, bez obzira da li su vlast ili opozcija. 

- I ovo što se danas događa pitanje je do kada će se Herecegovci okupljati svake tri četiri godine. Srećom danas smo ovdje jer smo ljuti, a nismo na groblju jer se svašta moglo dogoditi. Krajnje je vrijeme da se trebinjskim kadijama kaže dosta je - kaže narodni poslanik Nebojša Vukanović.

Osumniičeni Marko Zvijer prije par dana obratio se javnosti. On tvrdi da nije počinilac krivičnog dijela koje mu se stavlja na teret, te da je unaprijed javno osuđen od strane svojih sugrađana i da mu se nepravedno blati ime i porodica, naročito na društvenim mrežama.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 14.02.2021. 17:46
    Nije mi jasno sto je ovaj u bjekstvu.
Povezane vijesti
Haos na ulicama Malmea pred finale Evrovizije: Građani bjesne na ulicama, policija na svakom koraku Haos na ulicama Malmea pred finale Evrovizije: Građani bjesne na ulicama, policija na svak...
U četvrtak iz Bileće put Ostroga kreće 350 poklonika U četvrtak iz Bileće put Ostroga kreće 350 poklonika
Za hodočašće do manastira Ostrog prijavilo oko 350 učesnika iz Bileće Za hodočašće do manastira Ostrog prijavilo oko 350 učesnika iz Bileće
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    22h 54m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    8h 27m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    23h 4m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    8h 33m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    8h 31m
    0