Бјелица: Куће за 11 избјеглих и расељених лица

02.03.2020. 19:49
1
ИЗВОР: Srna

На подручју општине Соколац данас је почела реализација пројекта у вриједности 500.000 КМ, у оквиру којег ће бити изграђено или реконструисано 11 кућа за избјегла и расељена лица, рекао је начелник ове општине Милован Бјелица.

Бјелица је данас новинарима након састанка на Сокоцу са представником Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Небојшом Ћевризом рекао да је рок изградње годину дана.

Он је навео да се пројекат проводи у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, те да ће од 11 планираних кућа, четири бити за расељена лица српске националности, а седам за повратнике Бошњаке.

Планирано је стамбено збрињавање Срба у насељима Лазе и Мајдани, те двије куће у Соколачким њивама, а за повратнике Бошњаке по једна у селима Шашевци, Мељине, Калиманићи, Карамуратовићи, Доње Бабине, Боровац и Педише.

-Донаторска средства су око 400.000 КМ, а учешће општине Соколац је око 100.000 КМ, кроз обезбјеђење инфраструктуре, грађевинске дозволе и потребне документације- навео је Бјелица.

Он је нагласио да се сада углавном ради пројектна документација, те изразио увјерење да ће пројекат бити завршен у року.

Бјелица је нагласио да се овај пројекат проводи према споразуму потписаном 27. јануара између Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Владе Републике Срспке.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Crni 02.03.2020. 21:43
    25 godina vam treba da to uradite. I jos se hvalite.
    Sram vas bilo!
Повезане вијести
Паљани узели медаље на првенству Републике Српске Паљани узели медаље на првенству Републике Српске
Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила
Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће
Најчитаније
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    12h 3m
    0
  • Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
    12h 11m
    0
  • Спашен дјечак којем су родитељи погинули на лицу мјеста
    5h 31m
    0
  • Невријеме однијело кров, штета велика
    13h 52m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    15h 38m
    0