Bjelica: Kuće za 11 izbjeglih i raseljenih lica

02.03.2020. 19:49
1
IZVOR: Srna

Na području opštine Sokolac danas je počela realizacija projekta u vrijednosti 500.000 KM, u okviru kojeg će biti izgrađeno ili rekonstruisano 11 kuća za izbjegla i raseljena lica, rekao je načelnik ove opštine Milovan Bjelica.

Bjelica je danas novinarima nakon sastanka na Sokocu sa predstavnikom Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Nebojšom Ćevrizom rekao da je rok izgradnje godinu dana.

On je naveo da se projekat provodi u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, te da će od 11 planiranih kuća, četiri biti za raseljena lica srpske nacionalnosti, a sedam za povratnike Bošnjake.

Planirano je stambeno zbrinjavanje Srba u naseljima Laze i Majdani, te dvije kuće u Sokolačkim njivama, a za povratnike Bošnjake po jedna u selima Šaševci, Meljine, Kalimanići, Karamuratovići, Donje Babine, Borovac i Pediše.

-Donatorska sredstva su oko 400.000 KM, a učešće opštine Sokolac je oko 100.000 KM, kroz obezbjeđenje infrastrukture, građevinske dozvole i potrebne dokumentacije- naveo je Bjelica.

On je naglasio da se sada uglavnom radi projektna dokumentacija, te izrazio uvjerenje da će projekat biti završen u roku.

Bjelica je naglasio da se ovaj projekat provodi prema sporazumu potpisanom 27. januara između Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Vlade Republike Srspke.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Crni 02.03.2020. 21:43
    25 godina vam treba da to uradite. I jos se hvalite.
    Sram vas bilo!
Povezane vijesti
Paljani uzeli medalje na prvenstvu Republike Srpske Paljani uzeli medalje na prvenstvu Republike Srpske
Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
Najčitanije
  • Obilježavanje Dana učitelj(ic)a - 5. oktobar
    14h 8m
    0
  • Katastrofa na putu Jablanica - Mostar: U potpunosti nestala cesta kod Komadinovog vrela
    14h 16m
    0
  • Spašen dječak kojem su roditelji poginuli na licu mjesta
    7h 36m
    0
  • Nevrijeme odnijelo krov, šteta velika
    15h 57m
    0
  • Zemljotres u BiH
    17h 43m
    0