Болница Требиње уводи неурохируршку операцију кичме

19.08.2022. 19:06
0
ИЗВОР: srna.rs

Општа Болница у Требињу прва у Републици Српској почеће са реализацијом неурохируршких операција кичме, а крајем септембра у овој здравственој установи са радом почиње специјалиста неурохирург из Швајцарске Александар Ристовић.

Из ове здравствене установе саопштили су да су поносни на чињеницу што ће у требињској Болници почети са радом овај еминентни стручњак из области неурохирургије.

- Доктор Ристовић је специјалиста који врши холистичке и темељне прегледе и анализе тегоба кичменог стуба и мишићно-скелетног система, односно специјалиста је за кичмене проблеме и поремећаје повезане са централним нервним системом укључујући мозак, кичмену мождину, нерве и мишиће, са више од 25 година радног искуства - објављено је на Фејсбук страници Болнице Требиње.

Вршилац дужности директора Болнице Недељко Ламбета уприличио је састанак са овим цијењеним љекаром, а присуствовали су и генерални директор "Електропривреде Републике Српске" Лука Петровић и начелник општине Гацко Огњен Милинковић.

- На састанку је уговорена сарадња, те остале појединости око доласка доктора Ристовића, који ће крајем септембра започети прво са специјалистичким прегледима, а потом и са оперативним захватима - наведено је у објави.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Пацијенткињи из Требиња одстранили тумор тежак 16 килограма Пацијенткињи из Требиња одстранили тумор тежак 16 килограма
У Требиње стигао замјенски уређај за PCR тестирање У Требиње стигао замјенски уређај за PCR тестирање
Америка требињској болници донирала покварен уређај за PCR тестирања Америка требињској болници донирала покварен уређај за PCR тестирања
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    13h 58m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 42m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    7h 27m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    4h 26m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    4h 32m
    0