Бореновић поздравио Вуковићеву одлуку да поднесе оставку

02.02.2021. 17:57
1
ИЗВОР: КАТЕРА

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић поздравио је одлуку замјеника предсједника те странке Ненада Вуковића, којом се разријешило питање градоначелника Источног Сарајева, настало правном вакуумом који је створен доношењем Закона о Граду Источно Сарајево у Народне Скупштине Републике Српске по хитном поступку.

Иако је могао још одређени период да остане на градоначелничкој позицији, Вуковићева одлука да свој мандат понуди Скупштини града и изврши предају дужности новоизабраном градоначелнику је исправна и достојанствена – рекао је Бореновић.

Он каже да је Источно Сарајево, несмотреношћу предлагача и владајуће већине у Народној скупштини Републике Српске, дошло у ситуацију да буде изабран нови градоначелник у вријеме трајања мандата досадашњег.

– Сигуран сам да ће примопредаја дужности заказана за четвртак бити достојанствена и надам се да ће новоизабрани градоначелник наставити тамо гдје је Ненад Вуковић стао. Поносни смо на мандат Вуковића на челу Источног Сарајева. У претходне четири године Источно Сарајево је било финансијски стабилно и без дугова. Вуковић је реализовао и оно што је претходни градоначелник из редова ПДП-а започео, а то је организација Европског олимпијског фестивала младих, највећег спортског догађаја на овим просторима од Олимпијаде 1984. године, што је Источно Сарајево ставило на свјетску позорницу, гдје и треба да буде – истакао је Бореновић.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Oko široko 03.02.2021. 23:21
    Trebao si ti, Borenoviću, na onom nedavnom sastanku sarajevsko-romanijske regije, da pozdraviš Vukovića jednim isključenjem iz partije jer je taj radio samo za sebe.
Повезане вијести
Ко ће у трку за нови мандат на предстојећим локалним изборима? Ко ће у трку за нови мандат на предстојећим локалним изборима?
Сви се богате, само Додик осиромашио Сви се богате, само Додик осиромашио
Миличевић и Вуковић вратили се са ходочашћа за малу Магдалену Миличевић и Вуковић вратили се са ходочашћа за малу Магдалену
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    21h 44m
    1
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 37m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    11h 1m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    6h 30m
    0
  • НБА играчу доживотна суспензија
    23h 54m
    0