Borenović pozdravio Vukovićevu odluku da podnese ostavku

02.02.2021. 17:57
1
IZVOR: KATERA

Predsjednik PDP Branislav Borenović pozdravio je odluku zamjenika predsjednika te stranke Nenada Vukovića, kojom se razriješilo pitanje gradonačelnika Istočnog Sarajeva, nastalo pravnom vakuumom koji je stvoren donošenjem Zakona o Gradu Istočno Sarajevo u Narodne Skupštine Republike Srpske po hitnom postupku.

Iako je mogao još određeni period da ostane na gradonačelničkoj poziciji, Vukovićeva odluka da svoj mandat ponudi Skupštini grada i izvrši predaju dužnosti novoizabranom gradonačelniku je ispravna i dostojanstvena – rekao je Borenović.

On kaže da je Istočno Sarajevo, nesmotrenošću predlagača i vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske, došlo u situaciju da bude izabran novi gradonačelnik u vrijeme trajanja mandata dosadašnjeg.

– Siguran sam da će primopredaja dužnosti zakazana za četvrtak biti dostojanstvena i nadam se da će novoizabrani gradonačelnik nastaviti tamo gdje je Nenad Vuković stao. Ponosni smo na mandat Vukovića na čelu Istočnog Sarajeva. U prethodne četiri godine Istočno Sarajevo je bilo finansijski stabilno i bez dugova. Vuković je realizovao i ono što je prethodni gradonačelnik iz redova PDP-a započeo, a to je organizacija Evropskog olimpijskog festivala mladih, najvećeg sportskog događaja na ovim prostorima od Olimpijade 1984. godine, što je Istočno Sarajevo stavilo na svjetsku pozornicu, gdje i treba da bude – istakao je Borenović.

 

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Oko široko 03.02.2021. 23:21
  Trebao si ti, Borenoviću, na onom nedavnom sastanku sarajevsko-romanijske regije, da pozdraviš Vukovića jednim isključenjem iz partije jer je taj radio samo za sebe.
Povezane vijesti
Svi se bogate, samo Dodik osiromašio Svi se bogate, samo Dodik osiromašio
Miličević i Vuković vratili se sa hodočašća za malu Magdalenu Miličević i Vuković vratili se sa hodočašća za malu Magdalenu
Usvojen izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Usvojen izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave
Najčitanije
 • Testament Makse Despića
  12h 35m
  0
 • Otac ubio sina, pa izvršio samoubistvo
  11h 9m
  0
 • Dječak Dragoljub Jeličić, junak bitke za Beograd
  12h 38m
  0
 • U BiH uhapšeno 36 lica
  10h 52m
  0
 • Doktor Babić prebačen na liječenje u Mostar
  9h 26m
  0