Borenović pozdravio Vukovićevu odluku da podnese ostavku

02.02.2021. 17:57
1
IZVOR: KATERA

Predsjednik PDP Branislav Borenović pozdravio je odluku zamjenika predsjednika te stranke Nenada Vukovića, kojom se razriješilo pitanje gradonačelnika Istočnog Sarajeva, nastalo pravnom vakuumom koji je stvoren donošenjem Zakona o Gradu Istočno Sarajevo u Narodne Skupštine Republike Srpske po hitnom postupku.

Iako je mogao još određeni period da ostane na gradonačelničkoj poziciji, Vukovićeva odluka da svoj mandat ponudi Skupštini grada i izvrši predaju dužnosti novoizabranom gradonačelniku je ispravna i dostojanstvena – rekao je Borenović.

On kaže da je Istočno Sarajevo, nesmotrenošću predlagača i vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske, došlo u situaciju da bude izabran novi gradonačelnik u vrijeme trajanja mandata dosadašnjeg.

– Siguran sam da će primopredaja dužnosti zakazana za četvrtak biti dostojanstvena i nadam se da će novoizabrani gradonačelnik nastaviti tamo gdje je Nenad Vuković stao. Ponosni smo na mandat Vukovića na čelu Istočnog Sarajeva. U prethodne četiri godine Istočno Sarajevo je bilo finansijski stabilno i bez dugova. Vuković je realizovao i ono što je prethodni gradonačelnik iz redova PDP-a započeo, a to je organizacija Evropskog olimpijskog festivala mladih, najvećeg sportskog događaja na ovim prostorima od Olimpijade 1984. godine, što je Istočno Sarajevo stavilo na svjetsku pozornicu, gdje i treba da bude – istakao je Borenović.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Oko široko 03.02.2021. 23:21
    Trebao si ti, Borenoviću, na onom nedavnom sastanku sarajevsko-romanijske regije, da pozdraviš Vukovića jednim isključenjem iz partije jer je taj radio samo za sebe.
Povezane vijesti
Ko će u trku za novi mandat na predstojećim lokalnim izborima? Ko će u trku za novi mandat na predstojećim lokalnim izborima?
Svi se bogate, samo Dodik osiromašio Svi se bogate, samo Dodik osiromašio
Miličević i Vuković vratili se sa hodočašća za malu Magdalenu Miličević i Vuković vratili se sa hodočašća za malu Magdalenu
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    6h 26m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    5h 21m
    2
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    22h 43m
    28
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    9h 43m
    0
  • Prije 25 godina NATO ubio 60 putnika „Niš ekspresa“
    8h 44m
    1