Бореновић, Шаровић и Вукановић предали кривичне пријаве у Тужилаштво БиХ

18.10.2022. 16:04
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједници ПДП-а, СДС-а и Листе за правду и ред Бранислав Бореновић, Мирко Шаровић и Небојша Вукановић предали су данас Тужилаштву БиХ кривичне пријаве против 176 лица због, како су навели, изборне крађе.

- У овом процесу који се догодио на нивоу цијеле БиХ учествовале су различите институције које су биле надлежне да спроводе изборни процес, од бирачких одбора до институција које надзиру рад тих одбора, а то су општинске и градске изборне комисије до саме Централне изборне комисије и Центра за бројање гласова - рекао је Бореновић новинарима.

Бореновић је рекао да је први од тих лица против којих су поднијели ову пријаву српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Шаровић је навео да су након подношења ових пријава на дјелу правосудни органи.

- На испиту је цијело друштво - рекао је Шаровић.

Вукановић је рекао да је тражио данас разговор са вршиоцем дужности главног тужиоца Миланком Кајганићем који треба да положи рачуне народу како је могуће да се држава распада, а да правосуђе, суд и тужилаштвно ништа не раде, те одбацио могућост за немире у Републици Српској.

Коментари 0
Повезане вијести
Нова суспензија за Диану Кајмаковић Нова суспензија за Диану Кајмаковић
Кнежевић: Стајчић на јавну трибину дошао „да аплаудира Елеку“ Кнежевић: Стајчић на јавну трибину дошао „да аплаудира Елеку“
Елек: На јавну трибину Листе „За правду и ред“ дошао сам са сарадницима и пријатељима Елек: На јавну трибину Листе „За правду и ред“ дошао сам са сарадницима и пријатељима
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    23h 29m
    0
  • Крађа у Палама
    21h 47m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    9m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    18h 14m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    21h 2m
    0