Borenović, Šarović i Vukanović predali krivične prijave u Tužilaštvo BiH

18.10.2022. 16:04
0
IZVOR: srna.rs

Predsjednici PDP-a, SDS-a i Liste za pravdu i red Branislav Borenović, Mirko Šarović i Nebojša Vukanović predali su danas Tužilaštvu BiH krivične prijave protiv 176 lica zbog, kako su naveli, izborne krađe.

- U ovom procesu koji se dogodio na nivou cijele BiH učestvovale su različite institucije koje su bile nadležne da sprovode izborni proces, od biračkih odbora do institucija koje nadziru rad tih odbora, a to su opštinske i gradske izborne komisije do same Centralne izborne komisije i Centra za brojanje glasova - rekao je Borenović novinarima.

Borenović je rekao da je prvi od tih lica protiv kojih su podnijeli ovu prijavu srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Šarović je naveo da su nakon podnošenja ovih prijava na djelu pravosudni organi.

- Na ispitu je cijelo društvo - rekao je Šarović.

Vukanović je rekao da je tražio danas razgovor sa vršiocem dužnosti glavnog tužioca Milankom Kajganićem koji treba da položi račune narodu kako je moguće da se država raspada, a da pravosuđe, sud i tužilaštvno ništa ne rade, te odbacio mogućost za nemire u Republici Srpskoj.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nova suspenzija za Dianu Kajmaković Nova suspenzija za Dianu Kajmaković
Knežević: Stajčić na javnu tribinu došao „da aplaudira Eleku“ Knežević: Stajčić na javnu tribinu došao „da aplaudira Eleku“
Elek: Na javnu tribinu Liste „Za pravdu i red“ došao sam sa saradnicima i prijateljima Elek: Na javnu tribinu Liste „Za pravdu i red“ došao sam sa saradnicima i prijateljima
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    11h 8m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    10h 32m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    8h 47m
    12
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    2h 6m
    4
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    10h 26m
    0