Бошњаци су 1996. године прво ексхумирали погинуле, па тек онда убијене у Сребреници

05.07.2023. 18:00
0
ИЗВОР: katera.news

О тој чињеници дуго су чутали, а хорски су уз ратне бубњеве говорили о 8.372 убијена Бошњака.

Преко сакривања података и лажима до пресуда за геноцид у Сребреници!

Прве ратне жртве у Сребреници јула 1995. године је ексхумирао/асанирао Експертни тим Федералне комисије за нестала лица били су погинули војници Армије Републике Босне и Херцеговине на Каменичком брду.

Свједочи Амор Машовић!

Он описује што је видио на Камничком брду, а видио је мртве Бошњаке који су погинули у борбама са Војском Републике Српске, и они, наравно, нису предмет ратних злочина.

Новинар, дописује оно што жели да види, погинуле борце Армије Босне и Херцеговине преименује у цивиле који су убијени од стране Војске Републике Српске и приказује их као жртве геноцида у Сребреници иако је јасно да погинули борци Армије Републике Босне и Херцеговине не могу бити жртве геноцида.

„Присјетио се и првих терена и сусрета са жртвама геноцида почињеног у Сребреници.

"Моји први сусрети са сребреничким жртавама су били ужасавајући. Било је то у јесен 1996. године, водио сам један тим на Каменичком брду. Када смо се појавили на Каменичком брду, прве жртве које смо нашли били су рањеници који су лежали на површини тих шума, на носилима. Како смо се кретали уз Каменичко брдо и села проналазимо један штап висине око 1,5 метар, забоден у тло и на врху штапа људска лобања. До тада се нисам срео с нечим сличним и за мене је то било ужасавајуће", испричао је Машовић.“

https://www.vijesti.ba/clanak/604549/jos-najmanje-80-masovnih-grobnica-sa-zrtvama-genocida-u-srebrenici

4. 7. 2023 / 11:50 БиХ - Амор Машовић Још најмање 80 масовних гробница са жртвама геноцида у Сребреници.

Више докумената показују да је од 2.000 до 3.000 бошњачких бораца и цивила погинуло у борбама са Војском Републике Српске на Кеменичком брду и другим локацијама.

Свједочи Душан Павловић!

„На почетку сведочења, у понедељак, Павловић је проценио, позивајући се на изјаве преживелих Муслимана, да је 12. јула 1995, на неколико локација, у пробоју погинуло од 2.000 до 3.000 мушкараца из колоне.

Они су, по изјавама очевидаца датим АБиХ, које је Младићева одбрана цитирала, а вештак тумачио, страдали у заседама ВРС, али и у међусобним борбама или самоубиствима.“

Павловић: Хиљаде Муслимана из Сребренице убијене у пробоју.

https://www.rts.rs/lat/vesti/hronika/2142499/pavlovic-hiljade-muslimana-iz-srebrenice-ubijene-u-proboju.html

Неписмени, необразовани новинари, уредници  пишу глупости „Хиљаде муслимана из Сребренице убијене у пробоју“ иако свједок одбране изводи доказе да су „хиљаде Муслимана из Сребренице, у јулу 1995, погинуле при пробоју из обруча Војске Републике Српске, а да нису били жртве стрељања, како тврди оптужба.“

Свједочи Рамиз Нукић!

Мало је оних који нису чули за Рамиза Нукића, из села Буљим на подручју опћине Братунац. Он више од 20 година "шумом и водом" трага за посмртним остацима Сребреничана убијених у јулу 1995. године, а сада је тешко оболио.

- Све бих дао да сад могу проћи кроз ону шуму, па завирити у сваку папрат и у сваки грм, свратити у сваки поточић не бих ли пронашао неки дио тијела Сребреничана погинулих у зони Каменичког брда - рекао је Нукић за портал Politički.ba.

Новинари овог портала наводе да су прије неколико година посјетили Рамиза Нукића у његовој скромној кући те да им је тада испричао да се "оно горе" изнад његове куће зове Каменичко брдо на коме је гранатирана колона која је 1995. године кренула из Сребренице и у којој је "изгинуло и рањено остало нико не зна колико људи".

Јунак и поштењачина Рамиз Нукић јасно каже да жели проначи „неки дио тијела Сребреничана погинулих у зони Каменичког брда-„ а уредник и новинар говоре да он „трага за посмртним остацима Сребреничана убијених у јулу 1995.године,“

Тешко оболио Рамиз Нукић, сакупљач костију по Подрињу, 5. 8. 2022. / 16:07

https://faktor.ba/vijest/tesko-obolio-ramiz-nukic-sakupljac-kostiju-po-podrinju/171501

Годинама се крила истина, документи и подаци  о хиљадама погинулих бошњачких бораца у јулу мјесецу у Сребреници.

Питање је да ли би докази о убијеним Бошњацима који су основа  за пресуде о геноцида у Сребреници били довољни да се прије суђења или током суђења по оптужницама за геноцид знало, да је презентиран податак на основу аргумената, чињеница о неколико хиљада Бошњака који су у јулу мјесецу 1995.године погинули као војници Армије Републике Босне и Херцеговине?

Бошњаци на почетку приче о ратном злочину, који су одмах именовали као злочин геноцида у Сребреници поставили окамењени број 8.372, број убијених Бошњака и никада не помињу погинуле Бошњаке.

Хашки суд у пресудама помињао је разне бројке али никад ниједна није била близу 8.372 убијених Бошњака.

У Сребреници јула 1995. године указало се, догодило се теоријско и практично чудо, бајка, легенда.

Ратни сукоб у Сребреници у јулу 1995. године по Бошњацима је јединствен ратни сукоб са Србима у коме није погинуо ниједан бошњачки ратник!

Коментари 0
Повезане вијести
Лазаревић: Посебна сједница НСРС - комедија за коју тек иде плаћање карте Лазаревић: Посебна сједница НСРС - комедија за коју тек иде плаћање карте
Мартовски погром - Нисмо заборавили Мартовски погром - Нисмо заборавили
DEUS EX MACHINA DEUS EX MACHINA
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    16h 10m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    17h 25m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    23h 16m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    21h 43m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    23h 35m
    0