Божићни турнир Источно Ново Сарајево 2022: Вријеме је за осмину финала

04.01.2023. 11:39
0
ИЗВОР: sportdc.net

Божићни турнир у Источном Новом Сарајеву полако достиже свој врхунац. Након шест дана групне фазе и 36 одиграних утакмица у овом дијелу турнира, слиједи нам нокаут фаза од осмине финала.

Вечерас су на распореду четири утакмице након којих ћемо сазнати прве четвртфиналисте који ће остати у борби за прву награду од 12.000 КМ.

Вече ће отворити најефикаснија екипа групне фазе заједно са КМФ Јахорина 2, екипа Годра, која је и отворила турнир. Постигли су они 13 погодака у групној фази и са три побједе се пласирали у елиминациону фазу. Фудбалери Славије и Фамоса, Бјелош, Арбиња, Мандић, Марковић, Отовић, потпомогнути голманом Танга Иваном Трифковићем, те Љубишом Берјаном и двојицом старих лисаца, Немањом Кнежевићем и Огњеном Ерићем направили су добар посао у групи, а сада ће на Славијину младост у осмини финала. Јуниори Славије окупљени у екипу Грађевинац Источно Сарајево били су најбоља трећепласирана екипа. Измамили су аплаузе публике и побрали симпатије дворане, али вечерас их чека јако тежак задатак.

Фиеста д.о.о је такође остварила све три побједе у групној фази турнира, а фортуна је хтјела да их споји са Метро Пубом, који је синоћ завршио као трећи у невјероватно драматичном расплету групе Ф. Адмир Зукан и Сабахудин Петак су истински лидери ове екипе из Источног Сарајева, а уз њих ту су и голман Милош Пајевић, па Драган Иконић, браћа Ковачевић, Владан Минић, Данел Блажић и Александар Милинковић. Фаворити су свакако против екипе која је имала највећу подршку до сада на турниру. Локални момци се бацају и на главу ако треба и за њих нема предаје, што потврђује да су се вратили и послије 2:0 заостатка у првој утакмици и 3:0 у другој. Уз чудесног Милоша Генга на голу екипа добија сигурност, коју знају искористити.

Најјача утакмица осмине финала играће се вечерас од 20 сати. Е-Спорт је како се и очекивало оправдао улогу фаворита и осигурао прво мјесто у групи Ц, али ни они се вјероватно нису надали да ће веч у осмини финала морати на незгодни Литен, који је био трећепласирани у својој групи. Видјећемо шта су гејмери из Источног Сарајева смислили за ову фазу такмичења, игра се доста турнира, питање је и у каквом ће саставу бити, али као претенденти на највиши пласман свакако да се од њих много очекује. Литен је показао колико је незгодна екипа још у групној фази. Мало је недостајало да ухвате једно од прва два мјеста, али нису успјели, па засигурно ни они нису баш најсрећнији што их вечерас чека дуел са једним од фаворита. Ипак, Шарић, Башовић, Зеба, Пљевљак, Хота, Карић и другари нису рекли посљедњу ријеч.

За крај вечери остаје још један јак пар осмине финала, Caffe Izlog – Sky - КМФ Јахорина 1, који ће поново одмјерити снаге јер је Јахорина 1 као четврта трећепласирана екипа прошла даље. Домаћа екипа за коју наступају футсалери из Србије уз капитена Ђорђа Ћеху прошла је, уз мање потешкоће, како се и очекивало са три побједе кроз групну фазу. Вечерас су без искусног Николе Рнића који је зарадио црвени картон у трећем колу групе, па мора одрадити један меч суспензије. Остају их седморица, па видјећемо да ли ће ту бити неких додавања нових играча на списак. У проблему је и Јахорина. Због црвених картона још једну утакмицу суспензије има одрадити Мирза Ајановић, а двије голман Миленко Ристивојевић. Нашао је Брке рјешење међу стативама у виду Луке Срдановића који је одлично бранио у одлучујућој утакмици групе управо против екипе Caffe Izlog – Sky. Водила је тада Јахорина 2:0 након тринаест минута игре, Caffe Izlog – Sky је вишком покушавао да се врати у меч, успио у томе до краја полувремена, изједначио на почетку другог, а онда у финишу меча и славио 3:2. Можда је то и неки путоказ Паљанима како треба играти против њих.

ОСМИНА ФИНАЛА:

Данас (4.1.2023)

Годра - Грађевинац Источно Сарајево (18.00)

Фиеста д.о.о - Метро Пуб (19.00)

Е-Спорт - Литен (20.00)

Caffe Izlog – Sky - КМФ Јахорина 1 (21.00)

Сутра (5.1.2023.)

КМФ Танго - КМФ Јахорина 2 (18.00)

Мачак Лимоградња - Футсал клуб Гласинац (19.00)

Угарак - Caffe Kofein (20.00)

БУМ Бијељина - Општина Трново (21.00)

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 KM У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 KM
Данас откривање и освештање споменика “Бели анђео” у Источном Новом Сарајеву Данас откривање и освештање споменика “Бели анђео” у Источном Новом Сарајеву
Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе" Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
Најчитаније
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    12h 22m
    0
  • Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
    12h 30m
    0
  • Спашен дјечак којем су родитељи погинули на лицу мјеста
    5h 50m
    0
  • Невријеме однијело кров, штета велика
    14h 11m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    15h 57m
    0