Божовић: До када ће становници БиХ трпјети и гледати све што се дешава и "не дизати глас"?

25.10.2024. 15:32
0
ИЗВОР: katera.news

Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа, коментарисао је синоћни терористички чин у Босанској Крупи, истичући да смо као друштво у цијелој Босни и Херцеговини дотакли дно.

- Мислим да постоји велика одговорност које се не могу амнестирати сви нивои власти у Босни и Херцеговини, Републици Српској и Федерацији БиХ. Међу младим људима, нарочито, је дошло до нечега што их доводи до самоубистава, терористичких напада и различитих девијантних појава, које се односе на насилништво у школама, здравственим установа – указао је он.

  • Напад на полицијску станицу у Босанској Крупи терористички чин
    25.10.2024. 09:33

    Напад на полицијску станицу у Босанској Крупи, гдје је малољетник усмртио једног полицајца, а ранио другог, окарактерисан је као терористички чин, потврдио је портпарол МУП-а Унско-санског каното...

БиХ
Напад на полицијску станицу у Босанској Крупи терористички чин

Божовић наводи да је питање до када ће становници БиХ трпјети и гледати све што се дешава и "не дизати глас".

- Не бих желио да на било какав начин алудирам шта ће наредно бити у БиХ, али желио бих да утичемо сви заједно и отворимо ширу дискусију, у коју ће се укључити сви људи који у овом моменту могу да кажу шта су то правци у којима је потребно повући прве и одлучне кораке. Дефинитивно да ћемо сви, уколико ово будемо гледали и не мијешали се, бити саучесници у нечемо што ће се у будућности догодити – јасан је он.

Према његовим ријечима, мора доћи до деполитизације образовања, здравства, Министарства унутрашњих послова на свим нивоима, јер те послове морају радити професионалци.

- Онда ћемо, узимајући у обзир све што се дешавало код нас и у региону, доћи до тога да је неопходно да у основне школе, факултете уведемо заштитаре и да имамо већи број полицајаца. Узимајући у обзир ово што се сад десило, поставља се питање, уколико полиција није способна сама себе да заштити, како ће по школама заштити дјецу – указао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
У Босанској Крупи и Бихаћу ухапшено седам лица због тероризма У Босанској Крупи и Бихаћу ухапшено седам лица због тероризма
Радикалним исламом затровани и млади Радикалним исламом затровани и млади
СДС ће у Костајници тражити поновно пребројавање свих редовних бирачких мјеста, поште и мобилних тимова СДС ће у Костајници тражити поновно пребројавање свих редовних бирачких мјеста, поште и мо...
Најчитаније
  • За Босу Ђорем из Калиновика можете донирати новац и из иностранства – Будимо хумани!
    19h 53m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    22h 45m
    0
  • Божовић: До када ће становници БиХ трпјети и гледати све што се дешава и "не дизати глас"?
    22h 50m
    0
  • Средњошколци из Источне Илиџе помажу унесрећеним у поплавама у ФБиХ (ФОТО)
    17h 35m
    1
  • Сутра преслава манастира Свете Тројице у Озерковићима
    17h 24m
    0