Božović: Do kada će stanovnici BiH trpjeti i gledati sve što se dešava i "ne dizati glas"?

25.10.2024. 15:32
0
IZVOR: katera.news

Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža, komentarisao je sinoćni teroristički čin u Bosanskoj Krupi, ističući da smo kao društvo u cijeloj Bosni i Hercegovini dotakli dno.

- Mislim da postoji velika odgovornost koje se ne mogu amnestirati svi nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Među mladim ljudima, naročito, je došlo do nečega što ih dovodi do samoubistava, terorističkih napada i različitih devijantnih pojava, koje se odnose na nasilništvo u školama, zdravstvenim ustanova – ukazao je on.

  • Napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi teroristički čin
    25.10.2024. 09:33

    Napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, gdje je maloljetnik usmrtio jednog policajca, a ranio drugog, okarakterisan je kao teroristički čin, potvrdio je portparol MUP-a Unsko-sanskog kanoto...

BiH
Napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi teroristički čin

Božović navodi da je pitanje do kada će stanovnici BiH trpjeti i gledati sve što se dešava i "ne dizati glas".

- Ne bih želio da na bilo kakav način aludiram šta će naredno biti u BiH, ali želio bih da utičemo svi zajedno i otvorimo širu diskusiju, u koju će se uključiti svi ljudi koji u ovom momentu mogu da kažu šta su to pravci u kojima je potrebno povući prve i odlučne korake. Definitivno da ćemo svi, ukoliko ovo budemo gledali i ne miješali se, biti saučesnici u nečemo što će se u budućnosti dogoditi – jasan je on.

Prema njegovim riječima, mora doći do depolitizacije obrazovanja, zdravstva, Ministarstva unutrašnjih poslova na svim nivoima, jer te poslove moraju raditi profesionalci.

- Onda ćemo, uzimajući u obzir sve što se dešavalo kod nas i u regionu, doći do toga da je neophodno da u osnovne škole, fakultete uvedemo zaštitare i da imamo veći broj policajaca. Uzimajući u obzir ovo što se sad desilo, postavlja se pitanje, ukoliko policija nije sposobna sama sebe da zaštiti, kako će po školama zaštiti djecu – ukazao je on.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Bosanskoj Krupi i Bihaću uhapšeno sedam lica zbog terorizma U Bosanskoj Krupi i Bihaću uhapšeno sedam lica zbog terorizma
Radikalnim islamom zatrovani i mladi Radikalnim islamom zatrovani i mladi
SDS će u Kostajnici tražiti ponovno prebrojavanje svih redovnih biračkih mjesta, pošte i mobilnih timova SDS će u Kostajnici tražiti ponovno prebrojavanje svih redovnih biračkih mjesta, pošte i mo...
Najčitanije
  • Za Bosu Đorem iz Kalinovika možete donirati novac i iz inostranstva – Budimo humani!
    19h 54m
    0
  • Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
    22h 46m
    0
  • Božović: Do kada će stanovnici BiH trpjeti i gledati sve što se dešava i "ne dizati glas"?
    22h 51m
    0
  • Srednjoškolci iz Istočne Ilidže pomažu unesrećenim u poplavama u FBiH (FOTO)
    17h 36m
    1
  • Sutra preslava manastira Svete Trojice u Ozerkovićima
    17h 25m
    0