Брачни пар из Сарајева купио краву породици из Танзаније

11.08.2022. 14:12
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Млади брачни пар из Сарајева своје брачно путовање је провео на Занзибару, аутономној покрајини Танзаније.

Сарајлије су одлучиле усрећити једну породицу из Танзаније купивши им нешто што им је најпотребније, а то је крава.

А ова необична прича је почела овако:

Млади брачни пар је одлучио своје брачно путовање провести на Занзибару. Тако одлазе на ту егзотичну дестинацију, ни не слутивши да ће тамо упознати пријатеља до краја живота. На плажама острва Занзибар свакодневно бораве припадници племена Маасаи, који долазе са копна, тачније из Танзаније, како би преко љета зарадили неки новац за преживљавање. Тако једног дана Сарајлије ступају у контакт с Рафикијем, једним од припадника племена Маасаи.

Током разговора Рафики им описује свој начин живота. Необично је то што Рафики на лицу има велики ожиљак, те га знатижељне Сарајлије питају како је задобио ту повреду. Рафики описује да ју је задобио током једне борбе са лавом у којој је бранио стоку заједно са осталим припадницима племена из његовог села.

Када лав нападне нечију живину, цијело село се скупи како би одбранило јадну животињу. Рафики тако описује ту борбу, али у цијелом разговору највише прича о својој породици, жени и троје дјеце, које је оставио у Танзанији док он покушава зарадити неки новац на Занзибару. Много му недостају, те он живи за тренутак када ће поново загрлити дјецу и пољубити своју жену.

Животна жеља

Потпуно искрен, поштен и пун љубави, овај Массаи говори Сарајлијама да је његова највећа жеља да има краву, али да он за њу никада неће моћи зарадити, да је то за њега много новца. Говорећи тако о свом сиромаштву, он предлаже својим пријатљима из Босне да дођу у његово село и да буду његови гости.

Како кажу, предложио им је да спавају у његовој кући, да живе његовим животом неколико дана, али једини проблем је тај што их он не може хранити, јер како каже, једва прехрани себе и своју породицу. Сарајлије му обећавају да ће доћи и да ће му том приликом купити краву. Кажу да у том тренутку његовој срећи није било краја.

Испуњење сна

По повратку у Сарајево, брачни пар је схватио да требају Рафикију што прије помоћи и тако њему и његовој породици олакшати живот. Одмах сутрадан су отишли у банку и послали новац на Занзибар. Рафики је уз помоћ својих тамошњих пријатеља некако успио подићи тај новац и истог дана се запутити назад у село својој породици која му је много недостајала.

Купио је краву, а не прође ни један дан да се својим пријатељима из Сарајева не захвали на огромној помоћи. Сарајлије намјеравају ускоро посјетити Рафикија и његову породицу у његовом селу, а том приликом, кажу да ће му купити још једну краву или нешто што му у том тренутку буде најпотребније. Ово је доказ да право пријатељство не познаје границе и да искрени и добри људи увијек проналазе пут једни до других.

Али то није све.

Након што је на порталу Боснаинфо објављена прича о сиромашној породици из Танзаније којој је брачни пар из Сарајева помогао, те им купио краву, ова прича је добила свој епилог.

Још једна породица из Сарајева и једна особа из Бањалуке су пожељели да обрадују ову сиромашну породицу из Танзаније.

Брачном пару из Сарајева ове особе су се јавиле, те пожељеле да учествују у помоћи. Сарајлије су контактирале свог пријатеља из Танзаније, Рафикија, те га обавијестили да постоји још добрих људи који желе помоћи.

Питали су Рафикија шта му је у том тренутку најпотребније, он је рекао да би желио имати још једну краву, али и храну, тачније кукуруз, јер је цијена 100 кг кукуруза енормно порасла за њихов стандард, те он и његова породица сада не могу прехранити ни себе ни стоку.

Млади брачни пар из Сарајева је то пренио добрим људима који су им се јавили, те су послали новац у Танзанију.

Рафики је одмах сутра отишао у сусједно село да подигне новац као и да купи своју другу краву и храну. Његовој срећи заиста није било краја. Ово је доказ да није потребно много учинити како бисмо некоме промијенили судбину.

Почнимо од свог примјера, помозимо онолико колико можемо, па ћемо онда заједничким снагама многим људима олакшати живот.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Анонимно 26.08.2022. 15:31
  Jako sam iznenađena čudesnim iskustvom i čudima dr. Apata koja su se proširila internetom i svijetom. Dok je čudesno pomagao ljudima diljem svijeta da povrate svoje izgubljene ljubavnike, kontaktirala sam ga nakon što sam prošla kroz tolika svjedočanstva različitih ljudi kako im pomaže da vrate bivšeg ljubavnika, rekla sam mu za svog muža koji me ostavio prije otprilike 8 mjeseci, i otišao od kuće sa svime što sam imao, bila sam zbunjena kada mi je rekao da se samo smiješim i budem smirena uvjeravajući me da će sve riješiti u samo 48 sati. Nakon drugog dana nazvao me suprug, bila sam tako šokirana, prekinula sam poziv i nisam mogla vjerovati svojim ušima, stvarno me molio da mu oprostim i obećao mi je, dr Alaba je super, možeš doći s njegovim gmailom: drapata4@gmail.com ili ga možete dobiti putem whatsappa / vibera na ovaj broj +1(425) 477-2744, želim vam sve najbolje ne dopustite da vam itko oduzme vašeg muškarca bez obzira što...
Повезане вијести
Саборна црква у Сарајеву прославља крсну славу Саборна црква у Сарајеву прославља крсну славу
Потпуно обустављен саобраћај на ауто-путу Подлугови-Сарајево Потпуно обустављен саобраћај на ауто-путу Подлугови-Сарајево
Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО) Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву
  5h 7m
  3
 • Младић убио комшију ашовом
  13h 36m
  0
 • Пут од Лапишнице до Хан Дервенте освијетљен
  15h 16m
  14
 • Четворо погинулих у саобраћајној несрећи код Мостара
  16h 14m
  0
 • Данас јавна трибина СДС-а у Касиндолу
  16h 0m
  0