Братунац: Под надзором 10, у карантину двије особе

04.05.2020. 17:40
0
ИЗВОР: Srna

На подручју општине Братунац под надзором се налази десет особа, двије су изашле из надзора, а у карантин су смјештене двије особе, саопштено је на данашњем састанку Штаба за ванредне ситуације ове локалне заједнице.

Чланови штаба информисани су да ниједно од шест контролисаних лица није кршило мјеру надзора, док су забиљежена два случаја кршења полицијског часа.

На сједници је договорено да се настави редовно провођење мјера заштите од вируса корона на цијелој територији ове општине.

Начелник општине Недељко Млађеновић затражио је да се појача дезинфекција јавних површина у урбаном дијелу Братунца и приградским насељима.

Братуначки Штаб за ванредне ситуације одлучио је да од Републичког штаба затражи да се прецизније дефинише начин преласка границе ради обављања пољопривредних радова.

Захтјев ће бити упућен због евентуалне злоупотребе тог закључка, а у циљу превенције и сузбијања ширења вируса корона и заштите локалног становништва од појаве заразних болести изазваних тим вирусом, речено је на сједници.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак који се односи на држављане БиХ и Републике Српске и сусједних држава који улазе и излазе из Српске искључиво ради обављања пољопривредних радова на земљишту чији су власници, односно посједници.

Они су дужни да на граничном прелазу на територији Републике Српске, поред идентификацоног документа, предоче да су власници, односно посједници пољопривредног земљишта, чије је обрађивање разлог за улазак, односно излазак из Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Браћа голубијег срца и хероји хуманости из Побрђа Браћа голубијег срца и хероји хуманости из Побрђа
"Руј" се прославља 119 година "Руј" се прославља 119 година
Ватрогасци пронашли тијело мушкарца Ватрогасци пронашли тијело мушкарца
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 32m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    10h 14m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 42m
    0
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    7h 12m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    10h 3m
    1