Bratunac: Pod nadzorom 10, u karantinu dvije osobe

04.05.2020. 17:40
0
IZVOR: Srna

Na području opštine Bratunac pod nadzorom se nalazi deset osoba, dvije su izašle iz nadzora, a u karantin su smještene dvije osobe, saopšteno je na današnjem sastanku Štaba za vanredne situacije ove lokalne zajednice.

Članovi štaba informisani su da nijedno od šest kontrolisanih lica nije kršilo mjeru nadzora, dok su zabilježena dva slučaja kršenja policijskog časa.

Na sjednici je dogovoreno da se nastavi redovno provođenje mjera zaštite od virusa korona na cijeloj teritoriji ove opštine.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović zatražio je da se pojača dezinfekcija javnih površina u urbanom dijelu Bratunca i prigradskim naseljima.

Bratunački Štab za vanredne situacije odlučio je da od Republičkog štaba zatraži da se preciznije definiše način prelaska granice radi obavljanja poljoprivrednih radova.

Zahtjev će biti upućen zbog eventualne zloupotrebe tog zaključka, a u cilju prevencije i suzbijanja širenja virusa korona i zaštite lokalnog stanovništva od pojave zaraznih bolesti izazvanih tim virusom, rečeno je na sjednici.

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak koji se odnosi na državljane BiH i Republike Srpske i susjednih država koji ulaze i izlaze iz Srpske isključivo radi obavljanja poljoprivrednih radova na zemljištu čiji su vlasnici, odnosno posjednici.

Oni su dužni da na graničnom prelazu na teritoriji Republike Srpske, pored identifikaconog dokumenta, predoče da su vlasnici, odnosno posjednici poljoprivrednog zemljišta, čije je obrađivanje razlog za ulazak, odnosno izlazak iz Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Braća golubijeg srca i heroji humanosti iz Pobrđa Braća golubijeg srca i heroji humanosti iz Pobrđa
"Ruj" se proslavlja 119 godina "Ruj" se proslavlja 119 godina
Vatrogasci pronašli tijelo muškarca Vatrogasci pronašli tijelo muškarca
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 50m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 41m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 28m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 54m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 36m
    0