Братунац: Примљена 54 ученика мање од плана

20.08.2020. 10:40
0
ИЗВОР: Srna

Умјесто планираних шест одјељења са укупно 144 ученика у Средњошколски центар Братунац у прве разреде уписано је пет одјељења са свега 90 ђака или чак за 54 мање од плана, рекла је Срни секретар овог Центра Рајка Савић.

Савићева је навела да је ове године знатно мањи број ученика завршио основне школе у Братунцу и околним општинама и да је то један од разлога најслабијег интересовања за упис у школе у оквиру овог центра од његовог оснивања.

Она је прецизирала да је у струци геодезија и грађевинарство уписано једно одјељење мање у односу на план и да су уписана 24 ђака за занимање архитектонски техничар, док, због незаинтересованости ученика, није било уписа у планирано одјељење грађевинских техничара.

-У машинској струци примљено је 16 ђака за це-ен-це техничаре или осам мање од планираног броја. У мјешовито одјељење трогодишње школе за производна занимања примљено је 15 ученика за занимање бравар-заваривач или три више у односу на план, док није било интересовања за мајсторско занимање обрада метала резањем- навела је Савићева.

Она је истакла да су добили сагласност ресорног министарства за измјене броја примљених ђака у односу на план у одјељењима за радничка занимања.

Савићева је прецизирала да је за занимање електротехничар-електричар примљено једно одјељење са планирана 24 ученика, док је у комбиновано одјељење за производна занимања примљено свега 11 од 24 планирана ђака, и то за занимање електричар-електроинсталатер, док за занимање аутоелектричар није било заинтересованих кандидата.

Савићева је истакла да у овом центру очекују упис још одређеног броја ђака када почне школска година, наводећи да је већ постала пракса да се извјестан број ђака након безуспјешних покушаја да упишу неке друге школе ипак врати и упише неку од школа у Средњошколском центру Братунац.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    15h 38m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    4h 51m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    4h 45m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    4h 22m
    1
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    19h 42m
    0