Братунац: Примљена 54 ученика мање од плана

20.08.2020. 10:40
0
ИЗВОР: Srna

Умјесто планираних шест одјељења са укупно 144 ученика у Средњошколски центар Братунац у прве разреде уписано је пет одјељења са свега 90 ђака или чак за 54 мање од плана, рекла је Срни секретар овог Центра Рајка Савић.

Савићева је навела да је ове године знатно мањи број ученика завршио основне школе у Братунцу и околним општинама и да је то један од разлога најслабијег интересовања за упис у школе у оквиру овог центра од његовог оснивања.

Она је прецизирала да је у струци геодезија и грађевинарство уписано једно одјељење мање у односу на план и да су уписана 24 ђака за занимање архитектонски техничар, док, због незаинтересованости ученика, није било уписа у планирано одјељење грађевинских техничара.

-У машинској струци примљено је 16 ђака за це-ен-це техничаре или осам мање од планираног броја. У мјешовито одјељење трогодишње школе за производна занимања примљено је 15 ученика за занимање бравар-заваривач или три више у односу на план, док није било интересовања за мајсторско занимање обрада метала резањем- навела је Савићева.

Она је истакла да су добили сагласност ресорног министарства за измјене броја примљених ђака у односу на план у одјељењима за радничка занимања.

Савићева је прецизирала да је за занимање електротехничар-електричар примљено једно одјељење са планирана 24 ученика, док је у комбиновано одјељење за производна занимања примљено свега 11 од 24 планирана ђака, и то за занимање електричар-електроинсталатер, док за занимање аутоелектричар није било заинтересованих кандидата.

Савићева је истакла да у овом центру очекују упис још одређеног броја ђака када почне школска година, наводећи да је већ постала пракса да се извјестан број ђака након безуспјешних покушаја да упишу неке друге школе ипак врати и упише неку од школа у Средњошколском центру Братунац.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање страдања у Братунцу: Данас тугује цијели српски народ Обиљежавање страдања у Братунцу: Данас тугује цијели српски народ
Патријарх Порфирије: Српски народ се ни милом ни силом неће одрећи своје вјере и себе Патријарх Порфирије: Српски народ се ни милом ни силом неће одрећи своје вјере и себе
Уз регионални пут Братунац-Поточари-Сребреница постављене фотографије више од 600 убијених Срба (ФОТО/ВИДЕО) Уз регионални пут Братунац-Поточари-Сребреница постављене фотографије више од 600 убијених...
Најчитаније
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  17h 30m
  0
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  22h 12m
  1
 • Соколац: Од данас редукција воде
  16h 12m
  5
 • Општински одбор СДС Источно Ново Сарајево прославио крсну славу (ФОТО)
  16h 25m
  0
 • Хаос на Зрћу: Туристи претрпјели тешке повреде
  14h 12m
  0