Чајеви и биљке за бољу циркулацију

23.03.2021. 17:36
0
ИЗВОР: srpskacafe.com

Неке биљке у свом саставу садрже природне састојке који поспјешују циркулацију. Чајеви су се показали као одличан савезник у борби против слабе циркулације.

Чај од коприве такође спречава задржавање вишка воде у организму.Његова свакодневна употреба елиминисаће вишак течности. Коприва је богата жељезом те се посебно препоручује код особа које су анемичне и имају лошу циркулацију.

Чај од хајдучке траве, поред тога што чисти крв, помаже и у одржању њене вискозности, те се показао изузетно користан у борби против лоше циркулације. Пије се прије оброка.

Тинктура од сушеног цвијета бијелог глога и алкохол од 30 одсто убрзаће проток крви. Двије супене кашике сушеног цвијета бијелог глога прелити са 80 ml 30 одсто алкохола. Оставити да стоји петнаест дана, након чега је тинктура спремна за употребу. Петнаест капи препарата растворити у чаши воде и пити три пута у току дана.

Ђумбир, рецимо, загријева систем за варење и зглобове и спречава артритис и артрозу, болести респираторних органа, мучнину и повраћање.Ставите два до три штапића коријена ђумбира у хладну воду. Укључите шпорет и пустите да ври осам минута а затим оставите чај да одстоји десет минута па га проциједите.Пијте три до четири чаше чаја од ђумбира дневно.

Зелени чај је богат антиоксидансима који дјелују као вазодилататори, односно, помажу крвним судовима да се опусте. Врећицу зеленог чаја прелијте врућом водом и оставите да одстоји пет минута. Извадите врећицу, додајте меда по жељи и попијте. Дневно конзумирајте двије до три шољице зеленог чаја.

Чај од маслачка дјелује као диуретик. Елиминише вишак течности из организма. Посебно је погодан код проблема са периферном циркулацијом (код проширених и паучастих вена). Може дати добре резултате и у облику купке или облога за ноге и стопала.

Чај од гинко билобе богат је флавоноидима који побољшавају проток крви. Спречава стварање крвних угрушака, чува срце и даје додатну енергију. Такође побољшава концентрацију. Конзумира се до два пута дневно.

Рузмарин регулише циркулацију и јача срце. Довољна је једна шољица чаја дневно како бисте осјетили побољшање већ након мјесец дана.

Коментари 0
Повезане вијести
Шта је здравије ујутро, чај или кафа? Шта је здравије ујутро, чај или кафа?
Чај од црног лука може ублажити кашаљ, главобољу и тегобе прехладе Чај од црног лука може ублажити кашаљ, главобољу и тегобе прехладе
Здравствене предности чаја од бруснице Здравствене предности чаја од бруснице
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    4h 3m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 47m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    19h 0m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    15h 14m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    20h 6m
    0