Ћамилу Дураковићу нађена замјена

15.09.2021. 09:35
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Као што је и најављено, за смјену Ћамила Дураковића, предсједника Скупштине општине (СО) Сребреница, сутра ће гласати 15 српских одборника у локалном парламенту, с тим што није искључено да ће његов одлазак с те функције подржати и поједини бошњачки одборници.

Потврдили су то извори "Независних новина" из локалних политичких кругова, који додају да је већ нађен кандидат из реда Бошњака који би требало да наслиједи Дураковића, с тим што његово име засад не откривају.

На челу ове локалне заједнице је Србин Младен Грујичић, што значи да локалним парламентом треба предсједавати неко из реда Бошњака, који су тврдили да нико неће пристати да замијени Дураковића, али су се ствари у међувремену промијениле.

Радомир Павловић, предсједник локалног СНСД-а, истиче да ће најмање 15 српских одборника сутра гласати за смјену Дураковића, с тим што постоји могућност да подршка за разрјешење буде и већа.

"Постоје индиције да ће за његову смјену гласати и неки Бошњаци", рекао је Павловић за "Независне новине".

Према ријечима Момчила Цвјетиновића, предсједника Општинског одбора СДС-а Сребреница, смјена Дураковића није упитна.

"Наравно да ће бити српског јединства", рекао је Цвјетиновић у изјави за "Независне новине".

Према његовим ријечима, једна од важних тачака сједнице Скупштине општине је и измјена Статута.

"По Статуту начелник и његов замјеник не могу бити из истог народа. То ће бити промијењено", појаснио је Цвјетиновић.

Дураковић, с друге стране, тврди да не постоји Бошњак који ће пристати да буде кандидат за предсједника локалног парламента.

- Наш клуб, који чини Моја адреса: Сребреница и један ДФ-ов одборник, тј. нас шест, донијели смо одлуку и јавно смо се очитовали о томе. Оно што ја знам, а члан сам тог клуба, јесте да не постоји друго име. То само могу тврдити они који желе додатно искомплицирати политичку ситуацију у Сребреници. Све друге тврдње су неосноване. Ми смо јединствени - навео је Дураковић за "Независне новине".

Подсјетимо, на сједници Колегијума Скупштине општине (СО) Сребреница, одржаној 25. августа, изгласан је дневни ред наредне сједнице СО, који укључује и тачку дневног реда која се односи на смјену Дураковића.

Претходно су одборници српске националности у СО Сребреница доставили приједлог за опозив Дураковића с мјеста предсједника те скупштине.

"Подносимо приједлог за опозив предсједника СО Сребреница. Приједлог подносимо због непримјереног и недоличног понашања и иступа предсједника Скупштине путем медија гдје наступа у својству функционера Скупштине, а не у своје лично име, те кршења пословника у вези са заказивањем сједница СО", наведено је у приједлогу достављеном Колегијуму СО.

Коментари 0
Повезане вијести
Којић: Међу погинуле у Поточарима уписани још живи људи Којић: Међу погинуле у Поточарима уписани још живи људи
Вучић: Шансе су минималне, али Србија ће се борити против резолуције о Сребреници до посљедњег тренутка Вучић: Шансе су минималне, али Србија ће се борити против резолуције о Сребреници до посље...
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    18h 34m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    18h 5m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    14h 21m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    18h 28m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    10h 16m
    2