Чампара: Приједлог о укидању полицијског часа од 4. Маја

23.04.2020. 09:28
0
ИЗВОР: Srna

Федерални министар унутрашњих послова Аљоша Чампара упутио је данас Федералном штабу цивилне заштите приједлог о укидању полицијског часа на територи Федерације БиХ /ФБиХ/.

Чампара је предложио да укидање забране кретања грађана ступи на снагу 4. маја, наводећи да, на основу детаљне анализе безбједносне ситуације у ФБиХ, сматра да су стечени услови за потпуно укидање ове мјере, саопштено је из кабинета министра унутрашњих послова ФБиХ.

Федералном штабу цивилне заштите Чампара је предложио да, уколико није могуће укидање мјере забране кретања грађана 4. маја због епидемиолошке ситуације, у чију анализу се као федерални министар унутрашњих послова није упуштао, да се то почетком маја учини постепено.

У том случају, он је предложио усвајање измјене Наредбе о забрани кретања грађана на територији ФБиХ тако да се у периоду од 4. до 10. маја забрани кретање грађана од 22.00 часа до 5.00 часова, а да се ова мјера потпуно укине 11. маја, преносе федерални медији.

Полицијски час у ФБиХ уведен је на Чампарину препоруку 21. марта, као дио мјера везаних за превенцију ширења вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Расте број пријављених случајева насиља на интернету Расте број пријављених случајева насиља на интернету
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 4m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 11m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    16h 53m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 31m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 3m
    0