Čampara: Prijedlog o ukidanju policijskog časa od 4. Maja

23.04.2020. 09:28
0
IZVOR: Srna

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara uputio je danas Federalnom štabu civilne zaštite prijedlog o ukidanju policijskog časa na teritori Federacije BiH /FBiH/.

Čampara je predložio da ukidanje zabrane kretanja građana stupi na snagu 4. maja, navodeći da, na osnovu detaljne analize bezbjednosne situacije u FBiH, smatra da su stečeni uslovi za potpuno ukidanje ove mjere, saopšteno je iz kabineta ministra unutrašnjih poslova FBiH.

Federalnom štabu civilne zaštite Čampara je predložio da, ukoliko nije moguće ukidanje mjere zabrane kretanja građana 4. maja zbog epidemiološke situacije, u čiju analizu se kao federalni ministar unutrašnjih poslova nije upuštao, da se to početkom maja učini postepeno.

U tom slučaju, on je predložio usvajanje izmjene Naredbe o zabrani kretanja građana na teritoriji FBiH tako da se u periodu od 4. do 10. maja zabrani kretanje građana od 22.00 časa do 5.00 časova, a da se ova mjera potpuno ukine 11. maja, prenose federalni mediji.

Policijski čas u FBiH uveden je na Čamparinu preporuku 21. marta, kao dio mjera vezanih za prevenciju širenja virusa korona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
Zemljotres u BiH! Zemljotres u BiH!
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    17h 48m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    16h 44m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    16h 48m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    13h 41m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    15h 38m
    0