Централни дочек дјеце са Косова и Метохије у Братунцу 22. јуна

10.06.2024. 16:16
0
ИЗВОР: srna.rs

Дочек око 650 гостију са Косова и Метохије у оквиру традиционалне манифестације "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" биће приређен у Братунцу 22. јуна, уз културно-умјетнички програм.

У организацији Одбора за помоћ Косову и Метохији, госте ће примити 15 градова и општина Републике Српске.

- Порта Храма Успења Пресвете Богородице у Братунцу 22. јуна биће пуна наших драгих гостију основаца, наставника из више од 40 основних школа, дјеце и младих са потешкоћама у развоју и њихових родитеља са Косова и Метохије. Један аутобус са 50 српске дјеце из Штрпца улази на гранични прелаз Вардиште и продужиће за Требиње  - рекао је предсједник Одбора Милорад Арлов.

Он је навео да ће 14 аутобуса ући у Српску преко моста Братољуб између Братунца и Љубовије, уз Арлова и домаћина и покровитеља дочека начелника општине Братунац Лазара Продановића.

Према његовим ријечима, осим званичника, госте ће дочекати њихови другари из Братунца, Зворника и Власенице са транспарентом "Браћо и сестре са Косова и Метохије добро дошли у вашу Републику Српску", као и делегације градова и општина домаћина.

Арлов је напоменуо да пројекат, који је започет још 2012. године, најбоље говори о пријатељству српског народа са Косова и Метохије и Републике Српске.

- Са овом 12. по реду посјетом, у око 40 локалних заједница Српске боравило је по седам дана више од 8.000 српске дјеце, провјетних радника, дјеце и младих са потешкоћама у развоју и њихових родитеља из свих српских средина Косова и Метохије - рекао је Арлов.

Коментари 0
Повезане вијести
Породица Крнић: Након близанаца, стижу тројке Породица Крнић: Након близанаца, стижу тројке
У БиХ само 44 одсто дјеце похађа вртић У БиХ само 44 одсто дјеце похађа вртић
Сјећање на смрт шестогодишње Биљане Николић - рана која не зараста Сјећање на смрт шестогодишње Биљане Николић - рана која не зараста
Најчитаније
 • Дјечаку из Источног Сарајева спашена рука брзом реакцијом љекара КЦУС-а
  17h 5m
  11
 • Саслушан свештеник са Пала: Сумња се да је продавао лажне дипломе "по повољној цијени"
  13h 56m
  2
 • Крађа у дрогерији у Источној Илиџи
  23h 11m
  1
 • Идентификована лица која се доводе у везу са наношењем повреда лицу у Источном Новом Сарајеву
  19h 0m
  1
 • У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома
  17h 47m
  3