Centralni doček djece sa Kosova i Metohije u Bratuncu 22. juna

10.06.2024. 16:16
0
IZVOR: srna.rs

Doček oko 650 gostiju sa Kosova i Metohije u okviru tradicionalne manifestacije "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" biće priređen u Bratuncu 22. juna, uz kulturno-umjetnički program.

U organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, goste će primiti 15 gradova i opština Republike Srpske.

- Porta Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Bratuncu 22. juna biće puna naših dragih gostiju osnovaca, nastavnika iz više od 40 osnovnih škola, djece i mladih sa poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja sa Kosova i Metohije. Jedan autobus sa 50 srpske djece iz Štrpca ulazi na granični prelaz Vardište i produžiće za Trebinje  - rekao je predsjednik Odbora Milorad Arlov.

On je naveo da će 14 autobusa ući u Srpsku preko mosta Bratoljub između Bratunca i Ljubovije, uz Arlova i domaćina i pokrovitelja dočeka načelnika opštine Bratunac Lazara Prodanovića.

Prema njegovim riječima, osim zvaničnika, goste će dočekati njihovi drugari iz Bratunca, Zvornika i Vlasenice sa transparentom "Braćo i sestre sa Kosova i Metohije dobro došli u vašu Republiku Srpsku", kao i delegacije gradova i opština domaćina.

Arlov je napomenuo da projekat, koji je započet još 2012. godine, najbolje govori o prijateljstvu srpskog naroda sa Kosova i Metohije i Republike Srpske.

- Sa ovom 12. po redu posjetom, u oko 40 lokalnih zajednica Srpske boravilo je po sedam dana više od 8.000 srpske djece, provjetnih radnika, djece i mladih sa poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja iz svih srpskih sredina Kosova i Metohije - rekao je Arlov.

Komentari 0
Povezane vijesti
Porodica Krnić: Nakon blizanaca, stižu trojke Porodica Krnić: Nakon blizanaca, stižu trojke
U BiH samo 44 odsto djece pohađa vrtić U BiH samo 44 odsto djece pohađa vrtić
Sjećanje na smrt šestogodišnje Biljane Nikolić - rana koja ne zarasta Sjećanje na smrt šestogodišnje Biljane Nikolić - rana koja ne zarasta
Najčitanije
 • Dječaku iz Istočnog Sarajeva spašena ruka brzom reakcijom ljekara KCUS-a
  17h 39m
  11
 • Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
  14h 30m
  2
 • Krađa u drogeriji u Istočnoj Ilidži
  23h 45m
  1
 • Identifikovana lica koja se dovode u vezu sa nanošenjem povreda licu u Istočnom Novom Sarajevu
  19h 34m
  1
 • U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
  18h 21m
  3