Centralni doček djece sa Kosova i Metohije u Bratuncu 22. juna

10.06.2024. 16:16
0
IZVOR: srna.rs

Doček oko 650 gostiju sa Kosova i Metohije u okviru tradicionalne manifestacije "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" biće priređen u Bratuncu 22. juna, uz kulturno-umjetnički program.

U organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, goste će primiti 15 gradova i opština Republike Srpske.

- Porta Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Bratuncu 22. juna biće puna naših dragih gostiju osnovaca, nastavnika iz više od 40 osnovnih škola, djece i mladih sa poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja sa Kosova i Metohije. Jedan autobus sa 50 srpske djece iz Štrpca ulazi na granični prelaz Vardište i produžiće za Trebinje  - rekao je predsjednik Odbora Milorad Arlov.

On je naveo da će 14 autobusa ući u Srpsku preko mosta Bratoljub između Bratunca i Ljubovije, uz Arlova i domaćina i pokrovitelja dočeka načelnika opštine Bratunac Lazara Prodanovića.

Prema njegovim riječima, osim zvaničnika, goste će dočekati njihovi drugari iz Bratunca, Zvornika i Vlasenice sa transparentom "Braćo i sestre sa Kosova i Metohije dobro došli u vašu Republiku Srpsku", kao i delegacije gradova i opština domaćina.

Arlov je napomenuo da projekat, koji je započet još 2012. godine, najbolje govori o prijateljstvu srpskog naroda sa Kosova i Metohije i Republike Srpske.

- Sa ovom 12. po redu posjetom, u oko 40 lokalnih zajednica Srpske boravilo je po sedam dana više od 8.000 srpske djece, provjetnih radnika, djece i mladih sa poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja iz svih srpskih sredina Kosova i Metohije - rekao je Arlov.

Komentari 0
Povezane vijesti
Koliko slušalice zaista oštećuju sluh? Koliko slušalice zaista oštećuju sluh?
Protest građana u Zubinom Potoku zbog skrnavljenja pravoslavnih svetinja Protest građana u Zubinom Potoku zbog skrnavljenja pravoslavnih svetinja
Kurtijeva policija uselila u zgradu otetu od srpskih institucija Kurtijeva policija uselila u zgradu otetu od srpskih institucija
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    11h 59m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    8h 31m
    0
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    13h 29m
    1
  • Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka
    9h 38m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    2h 52m
    1