Четири милијарде евра земљама које су примиле избјеглице

09.04.2022. 21:17
0
ИЗВОР: tanjug.rs

Европска инвестициона банка (ЕИБ) објавила је да ће са четири милијарде евра помоћи чланицама Европске уније које су примиле украјинске избјеглице, а уз то, помоћи ће им и у развитку главне социјалне инфраструктуре, као дио пакета солидарности ЕИБ према Украјини.

Сви смо депримирани ужасним разарањем Украјине и њених грађана, милиона људи, који су побјегли из земље тражећи мир и стабилност. Хорор којем присуствујемо само појачава нашу одлучност да дјелујемо – рекао је предсједник ЕИБ Вернер Хојер.

Према новом ЕИБ програму, који чека на одобрење борда директора ЕИБ, планира се финансирање кључних друштвених институција за пружање јавних услуга избјеглицама, у шта улази смјештај, школе, болнице и обданишта, пренио је Укринформ.

ЕИБ подсјећа да је борд директора већ одобрио пакет солидарности за Украјину 4. марта, а као дио тог пакета, у периоду између 8. и 25. марта, банка ЕУ је исплатила 668 милиона евра хитне подршке влади Украјине.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 50m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 23m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 57m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    55m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 3m
    0