Četiri milijarde evra zemljama koje su primile izbjeglice

09.04.2022. 21:17
0
IZVOR: tanjug.rs

Evropska investiciona banka (EIB) objavila je da će sa četiri milijarde evra pomoći članicama Evropske unije koje su primile ukrajinske izbjeglice, a uz to, pomoći će im i u razvitku glavne socijalne infrastrukture, kao dio paketa solidarnosti EIB prema Ukrajini.

Svi smo deprimirani užasnim razaranjem Ukrajine i njenih građana, miliona ljudi, koji su pobjegli iz zemlje tražeći mir i stabilnost. Horor kojem prisustvujemo samo pojačava našu odlučnost da djelujemo – rekao je predsjednik EIB Verner Hojer.

Prema novom EIB programu, koji čeka na odobrenje borda direktora EIB, planira se finansiranje ključnih društvenih institucija za pružanje javnih usluga izbjeglicama, u šta ulazi smještaj, škole, bolnice i obdaništa, prenio je Ukrinform.

EIB podsjeća da je bord direktora već odobrio paket solidarnosti za Ukrajinu 4. marta, a kao dio tog paketa, u periodu između 8. i 25. marta, banka EU je isplatila 668 miliona evra hitne podrške vladi Ukrajine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici
U raketnom napadu na Sevastopolj poginule četiri osobe, ranjeno 151 U raketnom napadu na Sevastopolj poginule četiri osobe, ranjeno 151
Preokret Ukrajinaca protiv Slovaka Preokret Ukrajinaca protiv Slovaka
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 3m
    0
  • Slani mafini
    13h 24m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 19m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 13m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 42m
    0