Четврта Школа програмирања „Плус Ултра“

28.08.2023. 08:46
0
ИЗВОР: katera.news

Уколико похађаш средњу школу у БиХ, Србији, Црној Гори или Хрватској и интересујеш се за програмирање онда је Школа програмирања „Плус Ултра“ идеална за тебе.

Ријеч је о бесплатном програму развоја програмерских вјештина младих, који организује и води Удружење за развој и подршку младих „Плус Ултра“, које се сваке године труди да обезбиједи бесплатну и квалитетну едукацију за младе који су заинтересовани за ИТ.  

Програм креће крајем септембра и састоји се од три модула, а сваки модул траје по шест седмица и укључује седмично оптерећење од по пет часова рада.

- Интерактивна предавања се одржавају викендом у трајању од 3 сата, а на вјежбама од 90 минута учесници ће, уз помоћ тутора, рјешавати задатке из програмирања једном недељно. Поред тога, на седмичном нивоу учесници имају прилику радити интерактивне квизове ради утврђивања градива и вјежбања – поручили су из Удружења за развој и подршку младих „Плус Ултра“, истичући да су предавачи на програму искусни у преношењу знања.

Програм Школе програмирања усавршен је кроз претходна три издања кроз која је прошло више стотина средњошколаца.

Поред знања из програмирања, ова школа нуди и развој „soft skills“ вјештина, посјете разним компанијама, корисне радионице, те дружење с вршњацима који имају заједничке интересе.

- Сам програм и начин рада је дизајниран према факултетском плану и програму, те прилагођен средњошколском узрасту. Уз овај програм можеш унаприједити свој успијех у школи, али се и већ унапријед припремити за студије. За учешће у програму није потребно никакво предзнање, тако да се могу пријавити и они који до сада нису никада програмирали, а имају жељу да се окушају у томе. Уколико већ имаш неко искуство у програмирању, кроз овај програм ћеш своје знање подићи на виши ниво – нагласили су организатори.

Пријаве су отворене до 9. септембра 2023. године. За више информација посјетите инстаграм профил Удружења „Плус Ултра“.

Пријавити се можете путем линка:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqfISXsQZbRuLS5M4ITtyufVZ0H8xecWKpSujUZbCMSJeXBA/viewform 

Коментари 0
Повезане вијести
Oтворена прва школа веб програмирања "WEBS" за средњошколце (ФОТО) Oтворена прва школа веб програмирања "WEBS" за средњошколце (ФОТО)
СТЕЛЕКС организује бесплатну школу програмирања за средњошколце СТЕЛЕКС организује бесплатну школу програмирања за средњошколце
Најчитаније
 • У несрећи код Фоче страдао отац троје дјеце
  17h 57m
  0
 • У Сарајеву и Источном Сарајеву претреси на 12 локација
  13h 30m
  1
 • Да је жива, Титова Југославија би данас славила 80. рођендан
  20h 48m
  3
 • „Google“ за неколико дана креће са великим брисањем налога: Ево како да сачувате свој
  13h 36m
  0
 • На мјесто несреће излази инспекцијски надзор за тунеле
  18h 40m
  2