Četvrta Škola programiranja „Plus Ultra“

28.08.2023. 08:46
0
IZVOR: katera.news

Ukoliko pohađaš srednju školu u BiH, Srbiji, Crnoj Gori ili Hrvatskoj i interesuješ se za programiranje onda je Škola programiranja „Plus Ultra“ idealna za tebe.

Riječ je o besplatnom programu razvoja programerskih vještina mladih, koji organizuje i vodi Udruženje za razvoj i podršku mladih „Plus Ultra“, koje se svake godine trudi da obezbijedi besplatnu i kvalitetnu edukaciju za mlade koji su zainteresovani za IT.  

Program kreće krajem septembra i sastoji se od tri modula, a svaki modul traje po šest sedmica i uključuje sedmično opterećenje od po pet časova rada.

- Interaktivna predavanja se održavaju vikendom u trajanju od 3 sata, a na vježbama od 90 minuta učesnici će, uz pomoć tutora, rješavati zadatke iz programiranja jednom nedeljno. Pored toga, na sedmičnom nivou učesnici imaju priliku raditi interaktivne kvizove radi utvrđivanja gradiva i vježbanja – poručili su iz Udruženja za razvoj i podršku mladih „Plus Ultra“, ističući da su predavači na programu iskusni u prenošenju znanja.

Program Škole programiranja usavršen je kroz prethodna tri izdanja kroz koja je prošlo više stotina srednjoškolaca.

Pored znanja iz programiranja, ova škola nudi i razvoj „soft skills“ vještina, posjete raznim kompanijama, korisne radionice, te druženje s vršnjacima koji imaju zajedničke interese.

- Sam program i način rada je dizajniran prema fakultetskom planu i programu, te prilagođen srednjoškolskom uzrastu. Uz ovaj program možeš unaprijediti svoj uspijeh u školi, ali se i već unaprijed pripremiti za studije. Za učešće u programu nije potrebno nikakvo predznanje, tako da se mogu prijaviti i oni koji do sada nisu nikada programirali, a imaju želju da se okušaju u tome. Ukoliko već imaš neko iskustvo u programiranju, kroz ovaj program ćeš svoje znanje podići na viši nivo – naglasili su organizatori.

Prijave su otvorene do 9. septembra 2023. godine. Za više informacija posjetite instagram profil Udruženja „Plus Ultra“.

Prijaviti se možete putem linka:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqfISXsQZbRuLS5M4ITtyufVZ0H8xecWKpSujUZbCMSJeXBA/viewform 

Komentari 0
Povezane vijesti
Otvorena prva škola veb programiranja "WEBS" za srednjoškolce (FOTO) Otvorena prva škola veb programiranja "WEBS" za srednjoškolce (FOTO)
STELEKS organizuje besplatnu školu programiranja za srednjoškolce STELEKS organizuje besplatnu školu programiranja za srednjoškolce
Najčitanije
  • Majka heroj: Lejla doplivala kroz bujicu i spasila kćerku
    12h 53m
    0
  • Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
    11h 51m
    0
  • Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
    15h 44m
    0
  • Darko Vojvodić donirao 1000 KM, pa pozvao i kolege da urade isto
    17h 1m
    1
  • "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
    12h 5m
    1