Цијена нафте на свјетском тржишту пала испод 90 долара

07.09.2022. 18:55
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Амерички референтни индекс Vest Teksas Intermediate је пао испод 85 долара, док је глобални Брент пао испод 90 долара.

Нафта је пала на најнижи ниво од јануара пошто су пораст долара и забринутост глобалне потражње оптерећивали цијене упркос претњи од прекида руских снабдевања, преноси Блумберг.

Америчка референтна вриједност Vest Teksas Intermediate потонула је испод 85 долара, док је глобална референтна вриједност Брент пала испод 90 долара. Доларски показатељ је у сриједу достигао највиши ниво свих времена, нудећи макроекономски вјетар у тренутку када се тржиште нафте бори са потенцијално успоравањем потражње у Кини.

Са централним банкама које подижу стопе како би угушиле инфлацију, инвеститори су забринути да би економије могле бити гурнуте у рецесију.

У Кини строга ограничења вируса смањују потражњу, а главни региони од Ченгдуа до Шенжена продужавају блокаде или усвајају контролу кретања, преноси Блиц.

Цијене су избрисале раст изазван одлуком Организације земаља извозница нафте и њених савезника у понедјељак да смање производњу. Одражавајући мекоћу, Саудијска Арабија је смањила цијене за купце у Азији и Европи за испоруке сљедећег мјесеца.

Коментари 0
Повезане вијести
Тржиште некретнина се полако “хлади” Тржиште некретнина се полако “хлади”
Народ огуглао на пљачку Народ огуглао на пљачку
Могу ли студентски новчаници поднијети високе цијене кирија? Могу ли студентски новчаници поднијети високе цијене кирија?
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    19h 27m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    19h 29m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    15h 41m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    18h 32m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    18h 26m
    0