Ћосић: Хистерија Сарајева показатељ општег односа према свему што је српско

13.07.2023. 11:44
0
ИЗВОР: katera.news

Хистерија сарајевских власти око табли са натписом „Добродошли у Источно Сарајевo, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево“ не престаје од 30. јуна када су постављене на шест кључних улазу у Град Источно Сарајево, а кулминирала је јутрос.

Наиме, самоиницијативно, кантоналне власти у Сарајеву јутрос су уклониле једну од ових табли након што је наводно установљено да се налази на подручју ентитета ФБиХ.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истиче за портал „Катера“ да је постављање табли дио редовних активности Градске управе, као и да су нове табле постављене на иста мјеста на којима су претходне стајале.

- Двадесет година стоје табле са натписом „Територија Града Источно Сарајево“. Те табле су сметале када смо се звали Српско Сарајево, али, ето, некако су „прогутали“ Источно Сарајево. Сад смета што на њима пише „град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево“. Смета истина, смета чињеница и тражи се било какав начин да се она оспори – рекао нам је Ћосић.

Он је јутрошње уклањање табле оцијенио управо тако – начином оспоравања истине, наглашавајући, како каже, једностраност кантоналних власти, које су таблу уклонила без обавјештавања или заједничких геометара. Ћосић каже да је то, с једне стране и добро.

- Сад су нас иницирали да утврдимо коначно међуентитетску линију, границу између градова Источно Сарајево и Сарајево и да тачно знамо шта је Град Источно Сарајево, а шта Град Сарајево. То је могла бити нормална активност, коју бисмо заједно урадили, али сад ћемо кренути у то правним путем – категоричан је први човјек Источног Сарајева.

  • У Старом Граду јутрос уклоњена табла добродошлице у Источно Сарајево
    13.07.2023. 09:49

    Табла с натписом „Добро дошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево“ уклоњена је јутрос реакцијом Кантоналне власти, јер је, како они кажу, била смјештена на под...

Источно Сарајево
У Старом Граду јутрос уклоњена табла добродошлице у Источно Сарајево


 
Што се тиче судбине табли добродошлице, пет остаје на мјестима на којим су већ годинама, а уклоњена табла се помјера мало више. Тако остају, како наводи Ћосић, док се не утврди шта је чија територија.

- Тиме престаје мој допринос сапуници коју живи градоначелница Сарајева – објашњава он.

Ћосић је подсјетио да ове табле нису једина хистерија Сарајева усмјерена према Србима у Источном Сарајеву.

- Имали смо хистерију око плоче на Врацама, разбијање исте, па сад имамо хистерију око дјевојака које су најбољи студенти на Факултету криминалистике у Сарајеву. То све говори о једном општем односу према ономе што је српско и што представља Републику Српску – закључио је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    17h 16m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    7h 12m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    19h 3m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    14h 43m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    18h 3m
    0