Црна Гора: Хапшења у Никшићу и у Бару

25.06.2020. 11:35
0
ИЗВОР: СРНА

Црногорска полиција саопштила је да су у нередима у Нишкићу и Бару привели укупно 14 лица, као и да је повријеђено пет полицајаца.

У Никшићу су због изазивања нереда приведене двије особе, а током инцидената у том граду повријеђена су четири полицајца, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Како је наведено у саопштењу, синоћ се на Тргу Саве Ковачевића на непријављеном јавном окупљању за које није дато одобрење, нашло 250 грађана како би изразили незадовољство због дешавања у Будви.

Из полиције су навели да су грађанима издали више упозорења и наређења да се разиђу, на шта су се они оглушили и почели да бацају каменице, стаклене флаше и друге предмете на полицајце, упућујући им увреде.

Том приликом, истичу из полиције, грађани су оштетили више службених возила Управе полиције, а четири полицијска службеника повријеђена су у тим инцидентима.

- Полиција је примијенила законска овлашћења и употријебила ручни спреј према групи лица, након чега су грађани наставили са нападима на полицију, те је полиција употријебила хемијско средство и група је разбијена - каже се у саопштењу.

Из полиције су рекли да су ефикасном реакцијом брзо успоставили јавни ред и мир и да интензивно раде на идентификацији свих лица која су учествовала у инцидентима.

За сада су два лица приведена у службене просторије и у току су активности на процесуирању учесника тих инцидената.

Полиција је синоћ интервенисала и у Бару и привела 12 особа, а једна службеница полиције задобила је повреде у том инциденту, саопштено је из Управе полиције.

Из полиције су рекли да предузимају даље мјере и радње на процесуирању одговорних.

Полиција у Никшићу синоћ је бацила сузавац и димне бомбе, те користила бибер спреј како би растјерала грађане који су се окупили на протесту због дешавања у Будви.

Коментари 0
Повезане вијести
Херцег Нови скупљи од Малдива Херцег Нови скупљи од Малдива
Враћање ћирилице у државне институције Црне Горе Враћање ћирилице у државне институције Црне Горе
Страшно невријеме погодило Црну Гору: Двије особе погинуле Страшно невријеме погодило Црну Гору: Двије особе погинуле
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 33m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 32m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 8m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 29m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 12m
    9