Црна Гора: Хапшења у Никшићу и у Бару

25.06.2020. 11:35
0
ИЗВОР: СРНА

Црногорска полиција саопштила је да су у нередима у Нишкићу и Бару привели укупно 14 лица, као и да је повријеђено пет полицајаца.

У Никшићу су због изазивања нереда приведене двије особе, а током инцидената у том граду повријеђена су четири полицајца, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Како је наведено у саопштењу, синоћ се на Тргу Саве Ковачевића на непријављеном јавном окупљању за које није дато одобрење, нашло 250 грађана како би изразили незадовољство због дешавања у Будви.

Из полиције су навели да су грађанима издали више упозорења и наређења да се разиђу, на шта су се они оглушили и почели да бацају каменице, стаклене флаше и друге предмете на полицајце, упућујући им увреде.

Том приликом, истичу из полиције, грађани су оштетили више службених возила Управе полиције, а четири полицијска службеника повријеђена су у тим инцидентима.

- Полиција је примијенила законска овлашћења и употријебила ручни спреј према групи лица, након чега су грађани наставили са нападима на полицију, те је полиција употријебила хемијско средство и група је разбијена - каже се у саопштењу.

Из полиције су рекли да су ефикасном реакцијом брзо успоставили јавни ред и мир и да интензивно раде на идентификацији свих лица која су учествовала у инцидентима.

За сада су два лица приведена у службене просторије и у току су активности на процесуирању учесника тих инцидената.

Полиција је синоћ интервенисала и у Бару и привела 12 особа, а једна службеница полиције задобила је повреде у том инциденту, саопштено је из Управе полиције.

Из полиције су рекли да предузимају даље мјере и радње на процесуирању одговорних.

Полиција у Никшићу синоћ је бацила сузавац и димне бомбе, те користила бибер спреј како би растјерала грађане који су се окупили на протесту због дешавања у Будви.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшени у акцији "Мет" предати тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево Ухапшени у акцији "Мет" предати тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево
Једини којима се суди због „кршења здравствених мјера“: Завршна ријеч заказана за сутра ујутро Једини којима се суди због „кршења здравствених мјера“: Завршна ријеч заказана за сутра уј...
Херцег Нови: Пронађено тијело дјечака код рта Оштро Херцег Нови: Пронађено тијело дјечака код рта Оштро
Најчитаније
 • Лица затечена у конзумирању опојне дроге у стану у Источној Илиџи
  13h 13m
  2
 • Бањалучани и Сокочанин возили дрогирани по Бањалуци
  11h 42m
  2
 • Лица ухапшена у Источној Илиџи, пронађено преко два килограма опојне дроге (ФОТО)
  9h 50m
  1
 • Сјећате ли се Сарајева 1984. године?
  15h 16m
  4
 • Ухапшени у акцији "Мет" предати тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево
  13h 52m
  0