Crna Gora: Hapšenja u Nikšiću i u Baru

25.06.2020. 11:35
0
IZVOR: SRNA

Crnogorska policija saopštila je da su u neredima u Niškiću i Baru priveli ukupno 14 lica, kao i da je povrijeđeno pet policajaca.

U Nikšiću su zbog izazivanja nereda privedene dvije osobe, a tokom incidenata u tom gradu povrijeđena su četiri policajca, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Kako je navedeno u saopštenju, sinoć se na Trgu Save Kovačevića na neprijavljenom javnom okupljanju za koje nije dato odobrenje, našlo 250 građana kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi.

Iz policije su naveli da su građanima izdali više upozorenja i naređenja da se raziđu, na šta su se oni oglušili i počeli da bacaju kamenice, staklene flaše i druge predmete na policajce, upućujući im uvrede.

Tom prilikom, ističu iz policije, građani su oštetili više službenih vozila Uprave policije, a četiri policijska službenika povrijeđena su u tim incidentima.

- Policija je primijenila zakonska ovlašćenja i upotrijebila ručni sprej prema grupi lica, nakon čega su građani nastavili sa napadima na policiju, te je policija upotrijebila hemijsko sredstvo i grupa je razbijena - kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da su efikasnom reakcijom brzo uspostavili javni red i mir i da intenzivno rade na identifikaciji svih lica koja su učestvovala u incidentima.

Za sada su dva lica privedena u službene prostorije i u toku su aktivnosti na procesuiranju učesnika tih incidenata.

Policija je sinoć intervenisala i u Baru i privela 12 osoba, a jedna službenica policije zadobila je povrede u tom incidentu, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su rekli da preduzimaju dalje mjere i radnje na procesuiranju odgovornih.

Policija u Nikšiću sinoć je bacila suzavac i dimne bombe, te koristila biber sprej kako bi rastjerala građane koji su se okupili na protestu zbog dešavanja u Budvi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Lica lišena slobode u Sokocu, oduzeta veća količina oružja i municije Lica lišena slobode u Sokocu, oduzeta veća količina oružja i municije
Prvi put u Crnoj Gori: Žene vladaju Budvom Prvi put u Crnoj Gori: Žene vladaju Budvom
Mitropolit Joanikije: Njegoš nam osvjetljava put borbe i uvodi smisao života Mitropolit Joanikije: Njegoš nam osvjetljava put borbe i uvodi smisao života
Najčitanije
 • Preminuo Veselin Puketa
  3h 50m
  1
 • Učenik, koji je izmakao stolicu profesorici, pokušao da se ubije
  4h 54m
  0
 • Oštećenja na autobusu nisu od vatrenog oružja
  20h 9m
  0
 • Osumnjičeni za brutalno ubistvo mladića predat Tužilaštvu
  20h 28m
  1
 • Recept za posnu sarmu
  6h 38m
  1