Данас на југу обилна киша уз олујни вјетар

21.12.2019. 09:15
0
ИЗВОР: Srna

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно вријеме са кишом, док се на југу и југоистоку очекују обилне падавине и олујни удари вјетра.

Јутрос мјестимична киша пада на западу, југозападу, у централним предјелима и на југу, док је на сјеверу и истоку суво. У Посавини и Семберији могућа је слаба пролазна киша.

Током дана киша са југа ће се проширити преко централних предјела на исток, сјевер и сјевероисток, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На југу и југоистоку очекују се обилне падавине уз грмљавину и пљускове од 40 до 60 литара по метру квадратном, локално и више.

На сјеверу ће бити претежно суво уз мјестимичне и слабе падавине. Увече и у дијелу ноћи пролазно са промјенљивом облачношћу и суво. Због југа и фенског ефекта вјетра температура ће бити и даље релативно висока.

Дуваће јак и врло јак јужни вјетар са олујним ударима преко 70 километара на час, посебно у јужној половини земље и планинском појасу, током јутра и прије поднева.

Послије подне вјетар ће бити у слабљењу на западу, али и даље олујни на југу, југоистоку и истоку.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од 13 до 17, у централном планинском појасу од три до осам степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода јутрос је облачно вријеме, понегдје у Херцеговини и западним подручјима забиљежена је киша.

Температура измјерена у 7.00 часова: Чемерно пет, Гацко, Зеница и Рудо осам, Вишеград, Србац и Калиновик девет, Сарајево, Бијељина, Мраковица и Соколац 11, Бихаћ и Мостар 12, Мркоњић Град, Тузла и Билећа 13, Требиње, Рибник и Шипово 14, Приједор, Нови Град и Фоча 16, Бањалука и Добој 17 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа у Гацку је пало 18,2 литра кише по метру квадратном, на Чемерном 17, 2, Требињу 15,7, а у Билећи 13,3 литра.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно са кишом Сутра облачно са кишом
Сутра облачно уз сунчане периоде, киша само понегдје Сутра облачно уз сунчане периоде, киша само понегдје
Сутра мало топлије, понегдје киша Сутра мало топлије, понегдје киша
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 40m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 31m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 18m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 44m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 26m
    0