Danas na jugu obilna kiša uz olujni vjetar

21.12.2019. 09:15
0
IZVOR: Srna

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, dok se na jugu i jugoistoku očekuju obilne padavine i olujni udari vjetra.

Jutros mjestimična kiša pada na zapadu, jugozapadu, u centralnim predjelima i na jugu, dok je na sjeveru i istoku suvo. U Posavini i Semberiji moguća je slaba prolazna kiša.

Tokom dana kiša sa juga će se proširiti preko centralnih predjela na istok, sjever i sjeveroistok, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na jugu i jugoistoku očekuju se obilne padavine uz grmljavinu i pljuskove od 40 do 60 litara po metru kvadratnom, lokalno i više.

Na sjeveru će biti pretežno suvo uz mjestimične i slabe padavine. Uveče i u dijelu noći prolazno sa promjenljivom oblačnošću i suvo. Zbog juga i fenskog efekta vjetra temperatura će biti i dalje relativno visoka.

Duvaće jak i vrlo jak južni vjetar sa olujnim udarima preko 70 kilometara na čas, posebno u južnoj polovini zemlje i planinskom pojasu, tokom jutra i prije podneva.

Poslije podne vjetar će biti u slabljenju na zapadu, ali i dalje olujni na jugu, jugoistoku i istoku.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od 13 do 17, u centralnom planinskom pojasu od tri do osam stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda jutros je oblačno vrijeme, ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima zabilježena je kiša.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Čemerno pet, Gacko, Zenica i Rudo osam, Višegrad, Srbac i Kalinovik devet, Sarajevo, Bijeljina, Mrakovica i Sokolac 11, Bihać i Mostar 12, Mrkonjić Grad, Tuzla i Bileća 13, Trebinje, Ribnik i Šipovo 14, Prijedor, Novi Grad i Foča 16, Banjaluka i Doboj 17 stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa u Gacku je palo 18,2 litra kiše po metru kvadratnom, na Čemernom 17, 2, Trebinju 15,7, a u Bileći 13,3 litra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno uz lokalne pljuskove Sutra oblačno uz lokalne pljuskove
Sutra oblačno sa kišom Sutra oblačno sa kišom
Sutra oblačno uz sunčane periode, kiša samo ponegdje Sutra oblačno uz sunčane periode, kiša samo ponegdje
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 41m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 36m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 41m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 30m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 39m
    3