Данас Свјетски дан вода

22.03.2024. 09:27
0
ИЗВОР: katera.news

Данас се у свијету обиљежава Свјетски дан вода – 22. март.

Овај дан посвећен је скретању пажње на значај воде. Прославља воду као основни ресурс живота и подиже свијест о томе да више од 2 милијарде људи у свијету и даље нема доступну здравствено безбједну воду за пиће.

Вода чини 75 одсто земљине површине и подржава сав биљни и животињски свијет, а и од виталног значаја за подршку економији и помагање свих аспеката развоја.

Свјетски дан вода је дан који наглашава потребу за универзалним приступом сигурној и чистој води, као и одржавању хигијене. Код нас је водоснабдијевање у градовима обезбијеђено стабилним водоводима и кроз системе фабрика воде, док је у сеоским срединама то нешто сложеније, а многа села ни сада у 21. вијеку немају уредно напајање водом.

Коментари 0
Повезане вијести
Еколошка секција Средњошколског центра „Источна Илиџа“ обиљежила Свјетски дан вода (ФОТО) Еколошка секција Средњошколског центра „Источна Илиџа“ обиљежила Свјетски дан вода (ФОТО)
Еколошка секција ЈУ Средњошколског центра „Источна Илиџа“ обиљежила Свјетски дан вода (ФОТО) Еколошка секција ЈУ Средњошколског центра „Источна Илиџа“ обиљежила Свјетски дан вода (ФОТО)
Уручене награде поводом обиљежавања Свјетског дана вода (ФОТО) Уручене награде поводом обиљежавања Свјетског дана вода (ФОТО)
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    20h 58m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    23h 17m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    17h 37m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    13h 55m
    7
  • У недјељу на Јасику парастос за погинуле борце ВРС
    21h 48m
    0