Данијела Аврам: Свој посао обављам са великом љубављу и ентузијазмом

14.06.2023. 12:02
2
ИЗВОР: katera.news

Данијела Аврам, главни лаборант у Служби патологије у Болници „Србија“, већ 20 година ради у Служби патологије, 12 година као лабораторијски техничар, а последњих осам година на позицији главног лаборанта, и како истиче, свој посао обавља са великом љубављу и ентузијазмом, као и на самом почетку свог рада.

Како каже, у овој службо се ради обрада и микроскопска дијагностика ткивних узорака, аспирационих и ексфолијативних цитолошких узорака.

- Задатак лабораторијских техничара је припрема и обрада узорака за микроскопску анализу, а састоји се у низу поступака који се заједно називају хистолошком техником - рекла је Аврамова.

Истиче да лабораторијски техничари имају веома одговорну дужност, јер се само из технички добро припремљеног препарата може урадити квалитетна микроскопска анализа, чија је сврха доношење дијагнозе обољења пацијената коме ткиво припада.

Тимски рад, разумјевање поступака и метода у извођењу анализа, као и њихово савјесно, тачно и прецизно извођење су, како наглашава Аврамова, неопходни.

- Због природе посла који обављају, лабораторијски техничари морају имати развијен осјећај за детаље, прецизан и сигуран рад руку, као и оштар вид, јер свакодневно раде са узорцима ткива који могу бити величине до 1мм, а израђују ткивне резове дебљине 1 микрона - указала је Аврамова.

Она је додала да је способност рада под притиском још једна врло важна карактеристика коју мора да посједује лаборант запослен у Служби за патологију, као и да у случајевима када је дијагнозу потребно поставити одмах за вријеме самог оперативног захвата користи се еx темпоре биопсија на смрзнутим резовима.  

- У овим ситуацијиама од брзине и квалитета рада лаборанта зависи и рад специјалисте патолога. Сви запослени у Служби се залажу да патохистолошки налази буду завршени у најкраћем могућем року - закључује Аврамова.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Brat 14.06.2023. 14:22
    Divna osoba i prava dama.. <3
  • Generic placeholder image
    Nelson 14.06.2023. 14:22
    Čija li si i na čijoj li ćeš listi biti?
Повезане вијести
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    9h 25m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    8h 20m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    3h 8m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    12h 42m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    4h 14m
    0