Давидовићева иступила из СПС зарад останка у Влади Српске

28.09.2021. 12:02
1
ИЗВОР: Катера

Министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић изјавила је да напушта Социјалистичку партију Српске (СПС), чији предсједник је Горан Селак.

Давидовићева је истакла да је то одлучила након што се предсједник ове партије Селак појавио на састанку опозиционих партија у Бањалуци, гдје је подржао одржавање протеста.

Она је рекла да се њен и ставови руководства СПС-а не подударају, те да је њено опредијељење да више не буде члан те партије.

- Свој радни вијек, који траје већ тринаест година, започела сам у Влади Републике Српске, прво као волонтер, потом као службеник а онда и начелник у Министарству правде. Преузела сам функцију министра вјерујући у програм Владе Републике Српске и трудила се од преузимања мандата да радим најбоље што могу и у најбољем интересу грађана Републике Српске, поготово оног дијела популације из ресорне надлежности министарства на чијем сам челу. Вјерујући и даље у оно што радим и у програм Владе Републике Српске, желим да завршим свој мандат и реализујем и завршим пројекте које сам започела јер искрено вјерујем у успјешну реализацију нашег плана и програма - истакла је Давидовићева у саопштењу послатом медијима.

Занимљиво је да је министарка Давидовић, упркос ранијем иступању СПС-а из владајуће коалиције остала у овој партији, све до званичног преласка руководства странке на челу са Гораном Селаком у редове опозиције.

Руководство Социјалистичке партије Српске (СПС) је раније позвало министарку Давидовић да поднесе оставку у Влади Републике Српске, с обзиром да више неће бити дио владајуће коалације.

- У случају да не поднесе оставку и да изрази жељу да настави да као министар дјелује у овом сазиву Владе Републике Српске, тиме ћемо сматрати да је Давидовићева иступила из чланства СПС - поручили су из секретаријата Социјалистичке партије Српске.

СПС је прије неколико дана напустио и посланик Милан Тубин, а прије њега и Андреа Дорић, која се поново вратила у СП Петра Ђокића.

Предсједник СПС Горан Селак ће наводно данас тражити да се званично премјести у редове опозиције у Народној скупштини Републике Српске.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Skijaš 28.09.2021. 12:29
    Ništa drugo nisam ni očekivao. Sve stranke su pune moralnih gmizavaca.
Повезане вијести
Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ
ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове
Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    9h 4m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 0m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    23h 44m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    21h 29m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    23h 50m
    0