Davidovićeva istupila iz SPS zarad ostanka u Vladi Srpske

28.09.2021. 12:02
1
IZVOR: Katera

Ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović izjavila je da napušta Socijalističku partiju Srpske (SPS), čiji predsjednik je Goran Selak.

Davidovićeva je istakla da je to odlučila nakon što se predsjednik ove partije Selak pojavio na sastanku opozicionih partija u Banjaluci, gdje je podržao održavanje protesta.

Ona je rekla da se njen i stavovi rukovodstva SPS-a ne podudaraju, te da je njeno opredijeljenje da više ne bude član te partije.

- Svoj radni vijek, koji traje već trinaest godina, započela sam u Vladi Republike Srpske, prvo kao volonter, potom kao službenik a onda i načelnik u Ministarstvu pravde. Preuzela sam funkciju ministra vjerujući u program Vlade Republike Srpske i trudila se od preuzimanja mandata da radim najbolje što mogu i u najboljem interesu građana Republike Srpske, pogotovo onog dijela populacije iz resorne nadležnosti ministarstva na čijem sam čelu. Vjerujući i dalje u ono što radim i u program Vlade Republike Srpske, želim da završim svoj mandat i realizujem i završim projekte koje sam započela jer iskreno vjerujem u uspješnu realizaciju našeg plana i programa - istakla je Davidovićeva u saopštenju poslatom medijima.

Zanimljivo je da je ministarka Davidović, uprkos ranijem istupanju SPS-a iz vladajuće koalicije ostala u ovoj partiji, sve do zvaničnog prelaska rukovodstva stranke na čelu sa Goranom Selakom u redove opozicije.

Rukovodstvo Socijalističke partije Srpske (SPS) je ranije pozvalo ministarku Davidović da podnese ostavku u Vladi Republike Srpske, s obzirom da više neće biti dio vladajuće koalacije.

- U slučaju da ne podnese ostavku i da izrazi želju da nastavi da kao ministar djeluje u ovom sazivu Vlade Republike Srpske, time ćemo smatrati da je Davidovićeva istupila iz članstva SPS - poručili su iz sekretarijata Socijalističke partije Srpske.

SPS je prije nekoliko dana napustio i poslanik Milan Tubin, a prije njega i Andrea Dorić, koja se ponovo vratila u SP Petra Đokića.

Predsjednik SPS Goran Selak će navodno danas tražiti da se zvanično premjesti u redove opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Skijaš 28.09.2021. 12:29
    Ništa drugo nisam ni očekivao. Sve stranke su pune moralnih gmizavaca.
Povezane vijesti
Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM
OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove
Tjera li Vlada Srpske namjerno Olimpijski centar „Jahorina“ u stečaj Tjera li Vlada Srpske namjerno Olimpijski centar „Jahorina“ u stečaj
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    14h 47m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    15h 4m
    3
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    9h 44m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    14h 9m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    15h 40m
    5