„Делије" из Вишеграда бакљадом честитале Српској рођендан (ФОТО, ВИДЕО)

09.01.2023. 18:46
2
ИЗВОР: srna.rs

Већи број навијача београдског Фудбалског клуба „Црвена звезда“ бакљадом на вишеградској ћуприји честитао је грађанима 9. јануар - Дан Републике и 31. рођендан Српске.

Уз пјесме о Републици Српској, „Делије“ су на огради моста запалиле шездесетак бакљи које су створиле величанствен призор за бројне посјетиоце који су дошли да подрже овај догађај.

Бакљада је била у бојама српске тробојке изнад ћуприје, уз пароле о Дану Републике.

Вишеграђанка Анђелина Пољчић извела је пјесму „Завјет“ која говори о Републици Српској.

Видео: Youtube

Девети јануар слави се као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима која су се тицала опстанка Југославије и након што су припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали конститутивни статус.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Petar 10.01.2023. 19:22
    Skijaš do podne mrzi sve oko se be a od podne i sebe. Vjerovatno nije zadovoljan izbornim rezultatom, ali biće opet izbori za 4 godine. Možda tvoji pobjede.
  • Generic placeholder image
    Leo 09.01.2023. 21:57
    Nemoj tako Skijaš...sad ce te Bajazitova ekipa sendvičara optužiti da si protiv RS,a pogotovo Bajazita koji im daje sendviče...Vidiš da se u čitavoj RS ovaj dan obiljezava kroz krkanski nastup...auto kolone,navijačke horde, baklje itd.To samo govori o istinskoj želji onih koji ovo reziraju,da se ovaj dan obiljezi kroz nešto humano i humanitarno,a iznad svega poucno,poput nekih recitacija ili kulturnih programa..
Повезане вијести
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа
Милица Боровчанин: „Велико задовољство је бити међу награђенима“ Милица Боровчанин: „Велико задовољство је бити међу награђенима“
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 17m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 1m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    7h 46m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    4h 45m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    4h 51m
    0