„Delije" iz Višegrada bakljadom čestitale Srpskoj rođendan (FOTO, VIDEO)

09.01.2023. 18:46
2
IZVOR: srna.rs

Veći broj navijača beogradskog Fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ bakljadom na višegradskoj ćupriji čestitao je građanima 9. januar - Dan Republike i 31. rođendan Srpske.

Uz pjesme o Republici Srpskoj, „Delije“ su na ogradi mosta zapalile šezdesetak baklji koje su stvorile veličanstven prizor za brojne posjetioce koji su došli da podrže ovaj događaj.

Bakljada je bila u bojama srpske trobojke iznad ćuprije, uz parole o Danu Republike.

Višegrađanka Anđelina Poljčić izvela je pjesmu „Zavjet“ koja govori o Republici Srpskoj.

Video: Youtube

Deveti januar slavi se kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Jugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstitutivni status.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Petar 10.01.2023. 19:22
    Skijaš do podne mrzi sve oko se be a od podne i sebe. Vjerovatno nije zadovoljan izbornim rezultatom, ali biće opet izbori za 4 godine. Možda tvoji pobjede.
  • Generic placeholder image
    Leo 09.01.2023. 21:57
    Nemoj tako Skijaš...sad ce te Bajazitova ekipa sendvičara optužiti da si protiv RS,a pogotovo Bajazita koji im daje sendviče...Vidiš da se u čitavoj RS ovaj dan obiljezava kroz krkanski nastup...auto kolone,navijačke horde, baklje itd.To samo govori o istinskoj želji onih koji ovo reziraju,da se ovaj dan obiljezi kroz nešto humano i humanitarno,a iznad svega poucno,poput nekih recitacija ili kulturnih programa..
Povezane vijesti
Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom
Mladić ispitan zbog paljenja zastave Srpske u Zenici, saslušani i organizatori skupa Mladić ispitan zbog paljenja zastave Srpske u Zenici, saslušani i organizatori skupa
Milica Borovčanin: „Veliko zadovoljstvo je biti među nagrađenima“ Milica Borovčanin: „Veliko zadovoljstvo je biti među nagrađenima“
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 53m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    15h 35m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 8m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 42m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 27m
    3