Детаљи породичног насиља у Прњавору: Супругу закључао и тукао сатима (ФОТО)

04.08.2020. 13:34
0
ИЗВОР: srpskainfo

Моја сестра И.М. преживјела је прави пакао, када је супруг три и по сата држао закључану у стану и брутално тукао без престанка. Ударао је рукама, ногама, али и металном вазом.

Овако за "Српскаинфо" почиње причу З.М. (имена позната редакцији) о тортури коју је његова сестра прошла са својим невјенчаним супругом Предрагом М, те истиче да се боји како ће се он извући без озбиљне казне.

Овај тешки злочин се десио на подручју општине Прњавор.

О каквој бруталности је ријеч најбоље показују фотографије претучене жене, а њен брат каже да је задобила такве повреде да је ни блиски рођаци нису могли препознати.

На сликама се може видјети да су јој оба ока „затворена“ од подлива, тешке повреде и модрице има по рукама, глави и другим деловима тијела.

Њен брат у разговору за "Српскаинфо" каже да је цијела породица остала ужаснута и да су сви доживјели страшан емотиван бол када су видјели како је његова сестра брутално претучена.

– Посебно се бојимо да би он могао дјелимично заташкати случај, јер је близак с одређеним бившим полицијским и политичким функционерима. Осим тога, потресло ме и то када сам чуо да он по граду прича да се радило о „само два шамара“ – прича брат претучене жене.

Слика

Додаје да је остао шокиран када је дошао код њега у кафић на пиће и затекао га док пије кафу с инспектором који ради на том случају.

Он је испричао да је, те хорор вечери, малтретирање и премлаћивање његове сестре трајало три и по сата.

– Све је почело око 23 часа, када је закључао у кући и почео тући. Ударао је без милости рукама, ногама, неком металном вазом. Тукао је без престанке све до 2.30. У том периоду отео јој је телефон и она се није могла никоме јавити, нити назвати неког да јој дође помоћи. Сестра је том приликом задобила веома тешке повреде и надамо се да неће имати неке озбиљније посљедице касније – каже саговорник "Српскаинфо".

Додао је да је тортура над несрећном женом завршена тек други дан, када је он ујутру отишао до њиховог стана и ту је затекао с тешким повредама.

– Остао сам шокиран када сам је видио. Одмах сам је одвео у болницу у Прњавору, а затим на Универзитетско-клинички центар Републике Српске, гдје су јој констатоване тешке повреде, а затим је све пријављено и полицији. Њен супруг је ухапшен и задржан 24 сата у притвору – додаје брат.

Истиче да полиција Предрагу М. све вријеме док је био у притвору није одузела телефон и да је он из притвора слао поруке и координирао. Тврди да за то има и доказе.

Додаје да су сви очекивали да ће насилнику бити одређен притвор, јер је ријеч о страном држављанину, пошто је родом из Црне Горе, а раније је и осуђиван. Међутим, судија Основног суда у Прњавору је донио одлуку да га пусте на слободу!

– Ријеч је о особи која је као темпирана бомба и која би опет могла напасти моју сестру или побјећи у другу земљу, али то њима није било битно – појашњава З.М.

Испричао је да се овај насилник и његова сестра никада нису вјенчали, али да имају двије кћерке.

Слика

– Сестра ми је сада признала и да  је, док је била трудна са старијом ћерком, једном приликом ударио – каже саговорник "Српскаинфо".

Истиче да је породица остала разочарана одлуком Основног суда у Прњавору, јер не само што је пустио на слободу насилника, већ му није одредио ни забрану приласка његовој сестри.

– Забранили су му само да дође у стан, а он је сада изнајмио собу у хотелу који се налази 50 метара од стана моје сестре и сваки дан пролази крај њиховог стана. У суду су рекли да ће забрани приласка одредити када је поново нападне!? Значи, морамо чекати да је убије, да би суд нешто подузео – истиче резигнирано брат претучене жене.

Каже како се нада да се Предраг М. неће извући без озбиљне казне, али и да ће предузети све да буде тако.

Слика

Полиција

У Полицијској управи Бањалука рекли су да су ухапсили П.М. због основа сумње да је починио кривично дјело “насиље у породици или породичној заједници”.

– Такође, донесено је рјешење о забрани приласка жртви. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се радило о горе наведеном кривичном дјелу, те да се по комплетирању предмета достави извјештај у редовној процедури – појаснила је портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић.

Коментари 0
Повезане вијести
Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Таксиста Милојица Ђураш беспалтно превози добровољне даваоце крви за дјевојчицу Теодору (ВИДЕО) Таксиста Милојица Ђураш беспалтно превози добровољне даваоце крви за дјевојчицу Теодору (В...
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    22h 26m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    18h 23m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    21h 44m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    20h 42m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    15h 2m
    0