Девет фирми из БиХ на пољопривредном сајму у Келну

04.10.2019. 20:33
0
ИЗВОР: Срна

Спољнотрговинска комора БиХ, уз подршку Шведска/УСАИД Фарма два пројекта, организовала је наступ девет компанија из БиХ на сајму пољопривредно-прехрамбене индустрије "Ануга фајн фуд 2019", који почиње сутра у њемачком граду Келну.

Производе ће на овом сајму представити фирме "Анђелић" из Требиња, "Младегс пак" из Прњавора, сарајевске компаније "Милкос", "Јами", "Спениш маркет" и "Зера пољопривредни инвестициони менаџмент", те "Ас холдинг" из Тешња, "Колмикс" из Велике Кладуше и "Вита лајф" из Високог.

Овај сајам, који ће бити затворен 9. октобра, једна је од најважнијих свјетских манифестација прехрамбене индустрије и комплементарних привредних грана, саопштено је из Спољнотргвоинске коморе БиХ.

- Основни циљ организовања овако свеобухватног, а ипак специјализованог сајамског догађаја, јесте да се на једном мјесту промовишу компаније, а тиме и најразличитији пољопривредно-прехрамбени производи из цијелог свијета, те да се створи прилика за проширење постојећих и стварање нових пословних односа - истакнуто је у саопштењу.

На овом сајму посебна пажња посвећена је најновијим свјетским трендовима у производњи, понуди и потрошњи хране и пића, а организује се и низ пратећих догађаја.

Сајам је намијењен посјетиоцима из круга пословне заједнице, а главна циљна група су представници менаџмента велетрговина и малопродајних ланаца, службе набавке хотела и ресторана, те осталих произвођача, прерађивача, купаца и корисника споменутих производа.

Овај сајам први пут је организован 1924. године, а одржава се у октобру сваке друге године.

Овај престижни догађај обухвата више специјализованих сајамских манифестација које се одвијају истовремено, тако да заједно пружају могућност излагања различитих категорија прехрамбених производа и пратећих дјелатности.

Коментари 0
Повезане вијести
Партизан срушио Келн Партизан срушио Келн
Митинг подршке Москви у Келну Митинг подршке Москви у Келну
У девет мјесеци извоз мањи за 13,8 одсто, а увоз за 11,6 одсто У девет мјесеци извоз мањи за 13,8 одсто, а увоз за 11,6 одсто
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    4h 2m
    2
  • Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
    23h 27m
    2
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    5h 51m
    0
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    20m
    11
  • Како је некад изгледао час физичког (ФОТО)
    4h 55m
    0