Партизан срушио Келн

07.10.2022. 10:10
0
ИЗВОР: b92.net

Фудбалери „Партизана“ побједили су „Келн“ резултатом 1:0 у трећем колу Лиге конференција.

„Партизан“ је након два ремија дошао до прве побједе у Лиги конференција и то на тешком гостовању Келну у Немачкој.

„Црно-бијели“ су захваљујући поготку Светозара Марковића однијели сва три бода са Рајн Енерги стадиона и на диоби су првог мјеста групе Д са „Ницом“.

„Партизан“ је агресивно кренуо меч у Њемачкој и одмах успио да запријети, а када је Рикардо у 8. минуту фаулиран и Натхо кренуо да изведе слободан ударац мирисало је на опасност.

Одличан центаршут израелског фудбалера и лопта иде тачно на главу Светозара Марковића који је био највиши у скоку и погодио за велику радост и вођство Партизана усред Келна.

Од тог 9. минута „црно-бијели“ су водили са 1:0. Нападао је „Келн“, притискао свим силама и могао до изједначења два минута касније, али је Марковић правовремено одреаговао.

Потом је пропала контра „Партизана“ која је могла да буде опасна, да би услиједила још два добра напада њемачког тима и у 23. минуту је Адамјан умало постигао гол, али је покушај главом завршио у гол ауту.

Бранио се „Паритзан“, било је пар опасних момената, а у финишу полувремена је статива спасила „Келн“ када је послије покушаја Урошевића, одбране Швебе и погођене стативе лопта отишла у корнер.

И у посљедњем нападу првог полувремена је „Партизан“ могао до гола, изнио је Траоре неколико јаких контакта и прослиједио пас даље да би Рикардо из казненог ударца шутирао преко гола.

„Келн“ је одмах притиснуо Партизан на старту, имао пар опасних напада и већ у том дијелу утакмице дошли су до петог корнера из чега нису имали много успјеха, али су наставили да играју у истом ритму.

У 60. минуту је „Партизан“ послао свој одговор, прво Урошевић из петерца не успијева па онда Квинси Мениг не користи 1 на 1 ситуацију са Швебеом који је одлично реаговао и одбранио тај покушај, па се Келн у два наврата за пар минута само тако провукао кроз иглене уши.

Четири минута касније, опет шанса за „Партизан“ и опет страхују Њемци. Мениг центрира Павловићу, он снажно шутира и Швебе фантастично реагује. Покушавао је и Дијабате и Лутовац, али гол није био постигнут.

Потом креће Келн да пријети, било је све мање времена за њих да нешто ураде да би у 90. минуту Андраде имао нестваран промашај и 1 на 1 са голманом Келна пропада и резултат остаје 1:0 за „црно-бијеле“.

Судија је продужио седам минута овај меч, а Партизан се одбранио и дошао до побједе, три бода и диобе првог мјеста у групи Д.

Коментари 0
Повезане вијести
Жељко Обрадовић о проживљеним ратним дешавањима Жељко Обрадовић о проживљеним ратним дешавањима
„Партизан“ побједом над „Црвеном звездом“ први у Суперлиги „Партизан“ побједом над „Црвеном звездом“ први у Суперлиги
Партизан уписао десету побједу у низу Партизан уписао десету побједу у низу
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 56m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    5h 20m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    3h 35m
    10
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    20h 4m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    5h 14m
    0