Директор оптужен да је себи и радницима сипао гориво на рачун школе

11.01.2024. 18:03
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Љубиша Ђурић, директор Основне школе "Никола Тесла" у Дервенти, оптужен је за продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења, а терети се да је себи и другим радницима школе омогућио да сипају гориво на рачун ове образовне установе.

Оптужницу коју је подигло Републичко јавно тужилаштво РС потврдио је судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци.

Ђурић се терети да је у периоду од 21. августа 2015. до 31. августа 2021. године у Дервенти у својству служеног лица, као директор ЈУ Основна школа " Никола Тесла" Дервента, у намјери да себи и другима прибави корист, искористио свој службени положај и овлашћења, кршећи закон и интерне прописе, преноси Мондо.

- Себи и запосленим радницима омогућио је сипање горива у властита возила на рачун наведене установе, без претходног издавања налога за службена путовања, а запосленим радницима омогућио и кориштење службеног возила ради доласка на посао и одласка с посла, те тако себи и другима прибавио имовинску корист у износу од 11.928 КМ, а на штету буџета Републике Српске - стоји у оптужници.

Према наводима оптужнице, радници су добијали накнаде по основу трошкова превоза, а потом новац подизали са својих рачуна и по налогу директора враћали у рачуноводство школе, да би исти били евидентирани у неслужбеним евиденцијама.

- Наведени новац у укупном износу од 7.959 КМ оптужени је присвојио, те на начин себи прибавио противправну имовинску корист у наведеном износу, а на штету буџета - наводи се у оптужници.

Оптужницом је предложено да се Ђурићу изрекне мјера забране обављања дужности директора основних школа због опасности да би могао поновити кривично дјело.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ недостаје радника, погледајте којих БиХ недостаје радника, погледајте којих
Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
Трагедије на радним мјестима у Српској: Које су најризичније бранше Трагедије на радним мјестима у Српској: Које су најризичније бранше
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    16h 41m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    17h 56m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    23h 47m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    22h 14m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    13h 49m
    0