Директор Завода Пазарић: Фотографије нису снимљене за вријеме мог мандата

20.11.2019. 18:27
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Директор Завода за збрињавање ментално инвалидне дјеце и омладине Пазарић Реџеп Салић тврди да се дјеца у овој установи не фиксирају и позвао је посланицу у парламенту ФБиХ Сабину Ћудић да каже када су снимљене фотографије које је данас објавила јавности.

Видно потресен свим дешавањима он је у свом обраћању нагласио да је први у парламенту ФБиХ јавно указао да се отима од дјечијих уста и да након те његове изјаве нико није реаговао.

- Три мјесеца се боримо с тим стварима. Сабина Ћудић је била у Заводу са комисијом прије неколико дана и ништа нам није рекла. Да је ишта рекла о овоме, сигурно би реаговали и тражили да нам каже када је то снимано - рекао је Салић.

Он је навео да постоји списак жена које раде у том павиљону и да је поступак Ћудићеве удар на њихов честити рад.

- Шокиран сам као човјек данас, на Дан дјетета, да се овакве фотографије показују управо из Завода којим ја тренутно руководим. Испред мене су потписи његоватељица које кажу да је на приказаним сликама постељина која се не користи у посљедњих годину, а ја сам овдје пет мјесеци. Одговорно тврдим да слике и фотографије нису снимљене за вријеме мог мандата, гдје сам категорично тражио да се никад ниједно дијете не веже - рекао је Салић.

Навео је да његоватељице живе 24 сата живот те дјеце, а не Сабина Ћудић и он.

Он је прочитао писмо упосленика павиљона, у којем су наводно настале шокантне фотографије, у коме се наводи да његоватељице одговорно тврде да није било фиксирања корисника и да постељине на сликама нису већ дуже времена у употреби.

Салић је позвао посланицу Ћудић да каже када су настали снимци које је објавила у јавности те да одговорно тврди да ће сви који су мучили и везивали штићенике овог Завода бити санкционисани.

- Биће проведена истрага -  додао је он и потресно заплакао због данашњих дешавања и објављивањима оваквих шокантних фотографија.

Молим вас да их заштитите, да се њихов честити рад не показује на овај начин. Нећу дати да било ко користи ову дјецу у политичке сврхе”, рекао је Салић.

Он је навео и да је добио СМС поруку од Ћудићеве у којој му је написала да обрати пажњу на оно што говори јер говори о одговорности претходног руководства и позива на смјену чланова управе из прошлог мандата.

- Радим у интересу штићеника и помоћи заводу. Позивам Вас да не вршите притисак на запослене, ако имате неких питања стојим на располагању - наводи се између осталог у СМС поруци.

Салић тврди да јој је одговорио да не врши притисак на запослене у Заводу али да сада њега сви оптужују. Он каже да јој је поновио да приликом посјете Заводу није ни ријечи рекла о фотографијама на којима се види да су дјеца везана кревете и радијаторе, те да сматра је то требала да учини те да јој стоји на располагању.

- Заштитите ову дјецу и немојте их снимати. Ко је то урадио, одкле им дозвола? Први сам човјек који је указао на неправилности у Заводу. Да ми нешто тајимо овдје, апсолутно је нетачно. Ово су честити људи који 24 сата живе живот ове дјеце. Ако треба да се скине Управни одбор, онда за то постоји начин. Овим је огромна штета нанесена Заводу. Одговорно тврдим да смо подигли стандарде у Заводу. Дјеца не желе да оду из Завода, то показује да стручни тим овдје ради свој посао - истакао је Салић.

Он је додао да апсолутно демантује да је такав однос према дјеци у Заводу те истиче да се према свим европским стандардима послује у Заводу.

Коментари 0
Повезане вијести
Отпуштена радница која је ударала дијете у "Пазарићу" Отпуштена радница која је ударала дијете у "Пазарићу"
Бившим директорима „Пазарића“ тринаест и по година робије Бившим директорима „Пазарића“ тринаест и по година робије
Служен парастос за звјерски мучене и убијене српске логораше Служен парастос за звјерски мучене и убијене српске логораше
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 51m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 46m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    9h 34m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    10h 40m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 8m
    0