Дјеца пустила 400 балона у знаку тробојке са мјеста гдје је прекречена

11.02.2020. 19:18
0
ИЗВОР: Срна

Двадесетак дјеце с родитељима данас је, у знак помирења и љубави, пустило 400 бијелих, плавих и црвених балона у подгоричком насељу Златица, на мјесту гдје су комунални полицајци прошлог мјесеца прекречили тробојку.

Дјечаци и дјевојчице су на крају поклонили по један балон и комуналним полицајцима који чувају зид, на којем је била нацртана тробојка.

На тај симболичан начин, дјеца су хтјела да пошаљу поруку мира и толеранције у Црној Гори.

На Златици је 25. јануара дошло до инцидента када је полиција бацила сузавац на мјесто гдје су грађани чували тробојку осликану код пасареле. Десет млађих особа је ухапшено у акцији уклањања тробојке са зида, три полицајца су лакше повријеђена, а више полицијских возила оштећено.

У Црној Гори је 27. децембра прошле године усвојен Закон о слободи вјероисповијести којим је предвиђено да држава постаје власник свих вјерских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од вјерских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор свештенства и вјерника Српске православне цркве у Црној Гори због чега су организовани молебани и литије широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској, Србији и свијету.

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    19h 9m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 53m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    12h 38m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    9h 37m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    9h 43m
    0