Djeca pustila 400 balona u znaku trobojke sa mjesta gdje je prekrečena

11.02.2020. 19:18
0
IZVOR: Srna

Dvadesetak djece s roditeljima danas je, u znak pomirenja i ljubavi, pustilo 400 bijelih, plavih i crvenih balona u podgoričkom naselju Zlatica, na mjestu gdje su komunalni policajci prošlog mjeseca prekrečili trobojku.

Dječaci i djevojčice su na kraju poklonili po jedan balon i komunalnim policajcima koji čuvaju zid, na kojem je bila nacrtana trobojka.

Na taj simboličan način, djeca su htjela da pošalju poruku mira i tolerancije u Crnoj Gori.

Na Zlatici je 25. januara došlo do incidenta kada je policija bacila suzavac na mjesto gdje su građani čuvali trobojku oslikanu kod pasarele. Deset mlađih osoba je uhapšeno u akciji uklanjanja trobojke sa zida, tri policajca su lakše povrijeđena, a više policijskih vozila oštećeno.

U Crnoj Gori je 27. decembra prošle godine usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti kojim je predviđeno da država postaje vlasnik svih vjerskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od vjerskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor sveštenstva i vjernika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori zbog čega su organizovani molebani i litije širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj, Srbiji i svijetu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju
Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    17h 33m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 6m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    19h 40m
    2
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    38m
    0
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    20h 46m
    0