Ђоковићева Фондација донирала респираторе КБЦ-у у Косовској Митровици

16.07.2020. 13:07
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Фондација "Новак Ђоковић" уручила је данас донацију Клиничко-болничком центру (КБЦ) у Косовској Митровици. Фондација првог тенисера свијета донирала је два респиратора и 14 пацијент монитора, док су Фондација "Делије" и Хуманитарна организација "Сви за Космет" донирали средства за набавку још једног респиратора, саопштено је из Ђоковићеве фондације.

- Последњих неколико дана, увидели смо да се никако не смемо опустити. У време када вирус корона и даље не јењава, не предајемо се ни ми. Данашња донација је само мали знак наше солидарности и подршке усмерене пре свега према здравственим радницима, који заслужују сву нашу помоћ у тешкој ситуацији са којом се сада суочавамо - изјавила је Маја Кремић, национална директорка Фондације Новак Ђоковић.

Слика

В.Д. директор Здравственог центра "Косовска Митровица" доц. др Златан Елек изразио је захвалност Фондацијама за донацију респиратора и остале медицинске опреме.

- Свака донација народу на Косову и Метохији је од великог значаја. Од посебног је значаја ова донација у медицинској опреми која Клиничко болничком центру Косовска Митровица стиже у најпотребнијем и најтежем тренутку. Донација стиже у тренутку када се на територији севера Косова и Метохије нагло повећава број оболелих - рекао је Елек и додао:

- Донирана медицинска опрема биће одмах стављена у функцију у сврху побољшања здравственог стања оболелих. Сви запослени се захваљују у име свих пацијената и у своје име на донираној опреми која нам је достављена и која ће бити употребљена за побољшање квалитета здравствене заштите.

Коментари 0
Повезане вијести
У петак наставак суђења Новалићу и другима У петак наставак суђења Новалићу и другима
У Флориди уништене хиљаде респиратора какве је у БиХ увезла "Сребрена малина" У Флориди уништене хиљаде респиратора какве је у БиХ увезла "Сребрена малина"
СИПА претреса у Сарајеву у случају кориштења спорних респиратора СИПА претреса у Сарајеву у случају кориштења спорних респиратора
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    23h 10m
    0
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    1h 27m
    1
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    23h 17m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    19h 59m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    14h 37m
    0