Додијељени замјенски мандати за Народну скупштину Републике Српске

11.11.2022. 15:53
0
ИЗВОР: srna.rs

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ прихватила је данас изјаве о одбијању мандата и додијелила замјенске мандате за Народну скупштину Републике Српске.

Мандат у Народној скупштини Републике Српске одбили су Мирослав Бојић, Дарко Томаш, Љубиша Ћосић, Лука Петровић и Маринко Божовић, умјесто којих ће у скупштинске клупе Ранка Ромић Перић, Биљана Петковић, Страхиња Башевић, Милица Ијачић и Дарко Берјан.

ЦИК је на данашњој сједници у Сарајеву прихватио и изјаве о одбијању мандата Семира Ефендића и Аднана Штете за Скупштину Кантона Сарајево, те додијелио мандате Елзи Гаковић и Самиру Авдићу.

Осим тога, због смрти одборника у Скупштини општине Лопаре Чеде Рикановића, ЦИК је замјенски мандат додијелио Боји Ристић из СДС-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Посланици данас и о Изборном закону Републике Српске Посланици данас и о Изборном закону Републике Српске
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    13h 25m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    22h 17m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    16h 8m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    11h 0m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    19h 53m
    0