Договорена сарадња ЕТФ-а са универзитетима у Атини и Патри (ФОТО)

23.02.2023. 10:49
0
ИЗВОР: katera.news

Представници Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, декан Божидар Поповић и Слободан Лубура посјетили су у уторак, 21. фебруара, Универзитет у Патри, и са ректором проф. Христос Бурас (Christos J. Bouras), деканом Факултета инжењерства проф. Николаос Авурис (Nikolaos Avouris) потписали споразумом о сарадњи.

У оквиру ове посјете разговарано је и о могућим активностима сарадње Електротехничког факултета и Факултета инжењерства, као што су мобилности студената и академског особља, заједничко учествовање на различитим међународним пројектима и организовање научних скупова.

Посјета је организована посредством Амбасаде Бих у Грчкој и амабасадора Милице Ристовић Крстић.

Слика

Фото: etf.ues.rs.ba

Сутрадан, 23. фебруара, представници Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву боравили су и на Националном Техничком Универзитету у Атини и са ректором проф. Андреас Будувис (Andreas G. Boudouvis) и деканом Факултета електротехнике и рачунарства проф. Нектариос Козирис (Nectarios Koziris) договорили потписивање споразума о сарадњи.

Овај споразум подразумијева размјене студената и академског особља у оквиру "Erasmus+ " програма, те заједничке апликације на међународним пројектима. Такође, академско особље и истраживачи Факултета електротехнике и рачунарства подржали су и одржавање и конференције  "Инфотех-Јахорина".

Слика

Фото: etf.ues.rs.ba

Представници Електротехничког факултета имали су прилику да обиђу  и лабораторијске ресурсе у оквиру кампуса престижног Националног Техничког Универзитета у Атини.

У посјети Националном техничком Универзитету у Атини били су декан Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Божидар Поповић, продекан за наставу Срђан Лале, професор Слободан Лубура и виши асистент Марко Икић.

Коментари 0
Повезане вијести
Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО) Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
ЕТФ наградио побједнике такмичења у изради мобилних апликација (ФОТО) ЕТФ наградио побједнике такмичења у изради мобилних апликација (ФОТО)
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    3h 2m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    20h 45m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    15h 2m
    5
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    22h 0m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    22h 36m
    0