Dogovorena saradnja ETF-a sa univerzitetima u Atini i Patri (FOTO)

23.02.2023. 10:49
0
IZVOR: katera.news

Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dekan Božidar Popović i Slobodan Lubura posjetili su u utorak, 21. februara, Univerzitet u Patri, i sa rektorom prof. Hristos Buras (Christos J. Bouras), dekanom Fakulteta inženjerstva prof. Nikolaos Avuris (Nikolaos Avouris) potpisali sporazumom o saradnji.

U okviru ove posjete razgovarano je i o mogućim aktivnostima saradnje Elektrotehničkog fakulteta i Fakulteta inženjerstva, kao što su mobilnosti studenata i akademskog osoblja, zajedničko učestvovanje na različitim međunarodnim projektima i organizovanje naučnih skupova.

Posjeta je organizovana posredstvom Ambasade Bih u Grčkoj i amabasadora Milice Ristović Krstić.

Slika

Foto: etf.ues.rs.ba

Sutradan, 23. februara, predstavnici Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu boravili su i na Nacionalnom Tehničkom Univerzitetu u Atini i sa rektorom prof. Andreas Buduvis (Andreas G. Boudouvis) i dekanom Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. Nektarios Koziris (Nectarios Koziris) dogovorili potpisivanje sporazuma o saradnji.

Ovaj sporazum podrazumijeva razmjene studenata i akademskog osoblja u okviru "Erasmus+ " programa, te zajedničke aplikacije na međunarodnim projektima. Takođe, akademsko osoblje i istraživači Fakulteta elektrotehnike i računarstva podržali su i održavanje i konferencije  "Infoteh-Jahorina".

Slika

Foto: etf.ues.rs.ba

Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta imali su priliku da obiđu  i laboratorijske resurse u okviru kampusa prestižnog Nacionalnog Tehničkog Univerziteta u Atini.

U posjeti Nacionalnom tehničkom Univerzitetu u Atini bili su dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović, prodekan za nastavu Srđan Lale, profesor Slobodan Lubura i viši asistent Marko Ikić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Saharska prašina prekrila Atinu i druge gradove Saharska prašina prekrila Atinu i druge gradove
Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO) Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO)
Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    17h 48m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    19h 3m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    23h 21m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    14h 56m
    0
  • Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
    23h 5m
    0