Доктори Болнице „Србија“ упутили саучешће породици Бозало

25.02.2020. 11:39
1

Доктори медицине ЈЗУ Болница „Србија“ из Источног Сарајева овим путем јавно изражавају искрено и дубоко жаљење пацијентици болнице и њеној породици поводом губитка бебе који се десио дана 17. 2. 2020. године.

Поводом овог нежељеног догађаја  доктори  траже да надлежни органи у складу са својим законским овлаштењима правовремено, објективно и детаљно утврде све релевантне чињенице и околности  и донесу одлуку о евентуалном постојању  одговорности здравствених радника које су у њему учествовали.

Стога, управо у циљу утврђивања истине позивамо јавност, штампане и електронске медије да поштују своје обавезе и да истинито и објективно извјештавају  о оваквим догађајима у здравству, а не да се као у овом случају грубо негира основно начело истине, а то је пресумпција невиности сваког грађанина па и поступајућег здравственог особља.

Овом приликом скрећемо пажњу јавности да доктори медицине  постају жртве медијског линча и стављања на стуб срама преко друштвених мрежа и сензационалистичког извјештавања неких медија који и прије провођења формалне истраге и покретања кривичног поступка, пуним именом и презименом јавно прозивају докторе медицине и проглашавају их кривим и одговорним за разна дјела. Сматрамо да ово угрожава основна права,нарушава нашу сигурност,дигнитет струке и лично достојанство љекара који дуги низ година стручно,професионално и часно,често и надљудским напорима у отежаним околностима обављају свој посао.

Позивајући се на наведено,тражимо и позивамо да се докторима болнице   као и другим здравственим радницима и сарадницима поред одговорности које имају у здравственом систему   омогући и заштита њихових основних права и да се поштује људски и професионални дигнитет сваког љекара.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Marko 25.02.2020. 23:51
    Stručni kadar treba izmeniti ,penzionisati ustanova nova ,a već počela sa kiksovima ,naše zdravstvo treba komplet zatvoriti i fino se prebaciti u fedaralni dio Sarajeva.
Повезане вијести
Најтежу тикву узгојио Ратко Говедарица из Гацка Најтежу тикву узгојио Ратко Говедарица из Гацка
"Дани тикве" окупили око 80 излагача и велики број посјетилаца (ФОТО) "Дани тикве" окупили око 80 излагача и велики број посјетилаца (ФОТО)
Романијски кајмак препознатљив, заштићен и има купце Романијски кајмак препознатљив, заштићен и има купце
Најчитаније
  • Мајка херој: Лејла допливала кроз бујицу и спасила кћерку
    11h 5m
    0
  • Најтежу тикву узгојио Ратко Говедарица из Гацка
    10h 3m
    0
  • Романијски кајмак препознатљив, заштићен и има купце
    13h 56m
    0
  • Дарко Војводић донирао 1000 КМ, па позвао и колеге да ураде исто
    15h 13m
    1
  • "Дани тикве" окупили око 80 излагача и велики број посјетилаца (ФОТО)
    10h 17m
    1